Giresun'da Weil hastalığı paniği

Güncelleme Tarihi:

Giresunda Weil hastalığı paniği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2002 02:07

Giresun'un Çaldağ Beldesi'nde bir kişinin Weil hastalığına yakalanarak ölmesi üzerine, hastalığa karşı gerekli önlemler alınıyor.

Giresun Valisi Ali Haydar Öner, 20 Haziran'da yaşanan sel felaketinin ardından, Batlama Deresi havzasında bulunan Çaldağ Beldesi'nde yaşayan Durmuş Yılmaz'ın, Weil hastalığı nedeniyle öldüğünü anımsattı. Hastalığa karşı, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı kararla, Batlama Deresi'ne girmenin, su almanın ve balık tutmanın 3 ay yasaklandığını kaydeden Öner, sel felaketi sonrasında vatandaşların, çizme giymek, eldiven takmak gibi önlemler almadan sel suları ile temas ettiği düşüncesiyle, Batlama Deresi havzasında bulunan yerleşim birimlerinde koruyucu sağlık hizmetlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

FARELER YAYILOR

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kemalettin Aydın, hastalığın kemirgen hayvanlar ve özellikle farelerin idrarıyla etrafa yayılarak, insanlara bulaştığını belirtti. Mikrobun, bulaştıktan sonra karaciğeri ve böbreği etkileyerek sarılık hastalığına yol açtığına dikkati çeken Aydın, ‘‘Ona bağlı olarak da hasta kaybedilebiliyor, yani hastalık ölümcül olabiliyor’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!