Giggs’i yazanı gammazlarız

Güncelleme Tarihi:

Giggs’i yazanı gammazlarız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Evlilik dışı ilişki yaşayan İngiliz futbolcu Giggs’in basını susturma girişimleri sansür tartışmalarını alevlendirdi. Twitter ise şaşırtan bir açıklamayla kullanıcı adlarını mahkemeye verebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea6845f018fbb8f87de5f3
UZUN futbol kariyeri boyunca eşi ve çocuğuyla aile babası imajına sahip Manchester Unitedlı futbolcu Ryan Giggs’in (38) bir televizyon yıldızıyla yasak aşkı İngiltere’de intenet özgürlüğü tartışmalarına yol açtı. Olay, Biri Bizi Gözetliyor (Big Brother) yarışmasının sunucusu eski güzellik kraliçesi Imogen Thomas’ın, geçen ay The Sun Gazetesi’ne ‘bir Premier Lig yıldızıyla’ 6 ay süren ilişki yaşadığını söylemesiyle patlak verdi. Ryan Giggs, Thomas’ın gazete ile anlaşıp buluşmalarını görüntületmesi üzerine mahkeme kararıyla adının gazetede geçmesini ve görüntülerinin yayınlanmasını engelledi. Mahkeme, haberi yapanların 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacağını duyurdu.
75 bin kişi paylaştı
Ancak hapis tehdidine rağmen söylenti internet üzerinden sosyal paylaşım sitesi Twitter’da 75 bin kişi tarafından paylaşıldı. Bu arada Liberal Parti Milletvekili John Hemming, dokunulmazlığını da kullanarak, geçen Salı günü mecliste Thomas’ın bahsettiği ismin Giggs olduğunu, “Twitter’da herkesin bildiğini halktan saklayamazsınız” diyerek açık açık söyledi. Yılda 24 milyon sterlin kazanan Giggs, ününü korumak için geçen hafta, Twitter’da söylentileri yayanların da susturulmasını talep etti. Yüksek Mahkeme, talebi Twitter’ın İngiliz yasalarına tabi olmaması gerekçesiyle reddetti.
Mahkeme istesin yeter
Ancak Twitter yönetimi, “Mahkeme isterse hesap bilgilerini paylaşırız” açıklamasıyla herkesi şaşırttı. Şirketin Avrupa operasyonları şefi Tony Wang, mahkemeye sunmadan önce kullanıcılara durumu bildireceklerini de ekledi. Twitter’ın açıklaması, özel hayatın gizliliği ve internette sansür tartışmalarını alevlendirdi. Zira bundan sonra pek çok ünlü, Twitter’da kendileri hakkında yazılanlar için yayın yasağı getirebileceği ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!