Gibson, Hamlet'i sahneleyecek

Güncelleme Tarihi:

Gibson, Hamleti sahneleyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü aktör Mel Gibson, Shakespeare'in ölümsüz yapıtı Hamlet'i yönetmen olarak tiyatro sahnesine taşıyor. Oyunda Robert Downey Jr.'ın rol alması kesinleşirken diğer roller için de ünlü isimler üzerinde duruluyor.

OSCAR ödüllü aktör Mel Gibson, tiyatro yönetmeni oluyor. Shakespeare'in ünlü yapıtı Hamlet'i sahneye koyacak olan sanatçı, eserdeki roller için Hollywood'un çok sayıda gözde ismini düşünüyor.

Internetteki 'hollywood' ve 'mr.showbiz' sitelerinde yer alan habere göre, Gibson, daha önce beyazperdede canlandırdığı Shakespeare'in ölümsüz Hamlet karakterine, bu kez yönetmen olarak can verecek.

Hamlet oyununu New York ve Los Angeles'ta sahneye koyacak olan Gibson, yapıtta başkarakteri beyazperdenin 'sabıkalı' aktörü Robert Downey Jr.'a verdi.

İşlediği trafik suçu nedeniyle bir süredir cezaevinde bulunan Jr. özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz, 'Air America' filmindeki rol arkadaşının bu hoş sürpriziyle karşılaştı. Eski arkadaşına jest yaparak Hamlet rolünü veren Mel Gibson, diğer roller için de Hollywood'un çok sayıda gözde ismini düşünüyor.

Yapıtın ilk okuma provasının 30 Eylül'de yapılmasını planlayan Gibson, eserin hazırlıklarına tüm hızıyla başladı.

Daha önce Oscar rekortmeni Cesur Yürek'i yöneterek film rejisörlüğünü başardığını kanıtlayan Mel Gibson'ın ilk tiyatro yönetmenliği denemesi Hamlet, Ocak ayında 'perde' diyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!