"Gezi olaylarının tek bir hedefi var"

Güncelleme Tarihi:

Gezi olaylarının tek bir hedefi var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 19:49

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Gezi olaylarının tek bir stratejik hedefi var, bu ülkenin, milletin istikrarını bozmak, egemenliğin millete ait olduğundan rahatsızlık duyanların oyunudur bu" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, iktidarlarının 10 yıldır milletin hem tahtını hem bahtını farklı noktalara getirmek için çalıştığını söyledi. Hatay'da, Türkiye'de farklı farklı mutlulukların yaşandığını ancak henüz merdivenin ilk basamaklarında olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, ülkenin ve milletin geleceği adına hayallerinin ve umutlarının çok daha yükseklerde olduğunu söyledi. "Millet ne derse, ne isterse onun olacağını ve onu yapacaklarını" belirten Müezzinoğlu, ulaşım, sağlık, eğitim, adalet, eğitimde de güzel çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Sağlıkta ülkenin en zengini hangi sağlık hizmetini alıyorsa en fakirinin de sıkıntı çekmeden, zorlanmadan aynı hizmeti alabilmesini büyük oranda başardıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, bunu daha ileri noktalara taşıyacaklarını söyledi. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu belirten Müezzinoğlu, AK Parti'nin de millet merkezli siyaseti önemseyen, milletin tamamını kucaklayan bir siyasi anlayışa sahip olduğunu vurguladı.

Gezi Parkı olayları

Haberin Devamı

Milletin yarınlara olan ümidini ve güvenini güçlendirmek adına çok önemli işler yaptıklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bundan rahatsız olanlar oldu. Bundan rahatsız olanlar, bu istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Zaman zaman bir sürü senaryolar, kapalı kapılar arkasında planlar yaptılar. Zaman zaman bunu kamuoyu önünde yapmaya çalıştılar. Gezi olaylarının tek bir stratejik hedefi var, bu ülkenin, milletin istikrarını bozmak, egemenliğin millete ait olduğundan rahatsızlık duyanların oyunudur bu. Yoksa dert 'milletin geleceği, ağaçların sökülmesi' derdi değildir. Artık millet ne derse, sandıktan ne çıkarsa bu ülkede o oluyor, ondan rahatsız olanların bir oyunu, planıdır ama milletin sağduyusu, 75 milyonun birbirine olan güveni, sevgisi ve desteğiyle bu oyun bozuldu. İnşallah bundan sonra bu milletin kaderiyle, bahtıyla oynayamayacaklar. Çünkü milletin iradesi bu ülkede hakim olacak. Sözde Atatürkçüler ile bu konuda ayrılığımız kesinlikle çok nettir. Biz, millet, sandık, milli irade ne derse, yani 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesine özünde sahip çıkan bir anlayışın mensuplarıyız. Onlar ise sözde bu sloganın söylemini ancak yapıyorlar."

Müezzinoğlu, bütün mücadelelerinin, gece gündüz demeden koşmalarının nedeninin milleti dünya milletleri arasında hak ettiği güçlü, saygın yere taşımak ve muasır medeniyet seviyesinde bir noktaya götürebilmek olduğunu söyledi. 12 Eylül tarihinde yeni bir atılımı başlatacaklarını belirten Müezzinoğlu, Şehir Hastaneleri Projesi'nin bugün temelini attıklarını ama farklı bir konseptle kamu özel işbirliğiyle milletin imkanlarının yetmediği, dünya finansının da devreye girdiği 22 bin yatak kapasiteli, 16 dev şehir hastanesinin imza törenini Başbakan'ın katılımıyla İstanbul'da yapacaklarını kaydetti.

"Milli iradeye yanlış yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz"

Birilerinin yanlız eleştirdiğini, kötülediğini ve milletin arasına fitne sokmaya çalıştığını ifade eden Müezzioğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak milletin tamamını kucaklayan, hizmeti ibadet sayan bir anlayışın mensupları olarak gece gündüz demeden bu büyük, güçlü Türk milletini dünya milletleri arasında o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yere taşıyacağız el birliğiyle, gönül birliğiyle. Onun dışında kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, oyun ve tuzak kurmak isterse istesin, bunları da sizlerin bize verdiği destek ve güvenle el birliğiyle ezip geçeceğiz. Çünkü bunlar bugüne kadar milleti, milli iradeyi ezip geçtiler, milli iradeyi idama götürdüler. Bundan sonra milli iradeye yanlış yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz, millete bedel ödetmek isteyenler şunu bilsin ki artık bedeli millet değil, millete bedel ödetmek isteyenler ödeyecektir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır."

"Tuzu az kullanın" önerisi

Sağlığın yalnız hasta olduğunda hatırlanılmaması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Anneler, babalar, ne olur hemen tuzluğun deliklerini tıkayın. Tuzu az kullanın. Ayda kullandığınız paket miktarını üçte bir azaltın. Tuzu mutlaka azaltmayı bir prensip haline getirin. İkincisi, günde 10, 15 dakika yürüyün, spor yapın, bisiklete binin. Mutlaka hareket edin ve sağlıklı kalın. Hastalanmadan önceki hayatımız bizim için daha anlamlı ve değerlidir" dedi.

Adalet Bakanı Sadulllah Ergin de son 11 yılda Türkiye'de yapılan yatırımlara değindi.

Türkiye'nin içerisinden geçtiği süreci de değerlendiren Ergin, "Ülkemiz, bulunduğu coğrafyada çok çalkantılı hadiselerin cereyan etmesine rağmen istikrarla, 11 yıldır güvenle geleceğe doğru yürüyüşünü devam ettiriyor. Bugün Türkiye gerek ulaşımda gerek sağlıkta gerek eğitimde gerek adalette Türkiye'nin ihtiyacını duyduğu altyapı inşasını eksiksiz şekilde yerine getirmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. Ergin, bütün hizmetlerin yapılmasının altında yatan sebebin, milletin desteği, hayır duası olduğunu ve bu desteğe daima ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile TOKİ Başkan Yardımcısı Muhsin Soylu'nun da konuşmasının ardından 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesinin temeli için sembolik olarak butona basıldı. Bu arada Bakan Müezzinoğlu, yüklenici firmadan hastanenin 2014 yılının sonunda bitirilmesi için söz aldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Ergin, İskenderun ilçesine bağlı Arsuz beldesinde daha önce TEKEL'e ait olan ve Milli Emlak'tan Hacettepe Üniversitesine fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapmak kaydıyla verilen atıl durumdaki tesiste incelemelerde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!