Gezi’de göz çıkaran polise adım adım

Güncelleme Tarihi:

Gezi’de göz çıkaran polise adım adım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 22:10

GEZİ protestoları sırasında polisin attığı plastik mermi yüzünden sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın soruşturmasında faili tespit yönünden hedef küçüldü, sayı yüzlerce polisten biri müdür 8 personele indi.

Haberin Devamı

Ulusal Kriminal Büro’nun hazırladığı görüntülü raporda “Erdal Sarıkaya’nın vuruluş anının ve vuranın birebir kameralarda görülmemesinin, yüzlerce polis listesinden en fazla 5 personelle 1 müdür ve 2 önemli görgü tanığına indirgenebildiği” belirtildi.

RAPORLU GÖRÜNEN POLİS GÖREV BAŞINDA

Bir özel şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Erdal Sarıkaya, 11 Haziran 2013 gecesi polisin Gezi Parkı’na müdahalesi sırasında atılan plastik mermi sonucu sağ gözünü kaybetti. Suç duyurusu üzerine başlayan soruşturmada Emniyet’ten bölgedeki MOBESE ve işyeri kamera görüntüleri ve FN tüfeği kullanan personelin tespit edilerek gönderilmesi taleplerine gelen yanıtlar olumsuzdu. Dosya Ulusal Kriminal Büro’ya gönderildi. Büronun raporunda olay gecesi gaz tüfeği kullanan polislerin kamera görüntülerine yer verilerek “Önemli bir bulgu ve boşluk” başlıklı bölümünde şöyle denildi:

“Olay günü görevlileri listesi olarak verilen ve çoğunluğu ZET ve FN silahı kullanan (A) kodlu kask numarası taşıyanların listesi görülmemektedir. ZET silahını olay anı ve olay noktasında kullanmamakla beraber, Taksim Meydanı’nda konuşlu olup muhtelif zamanlarda ve yerlerde ZET ve FN silahı kullanan (T-) grubundan bazı timlerin ve (B) grubundan bazı timlerin de listelerde yer almadığı gözlenmektedir. Listelerde raporlu görülen ZET memuru bir kişinin aslında nedense İnönü Caddesi’nde, Alman Konsolosluğu ana kapısı önünde ZET operasyonunda görüldüğü dikkat çekmiştir.”

YÜZLERCE POLİSTEN 8’E İNDİ

Raporun sonuç bölümünde ise şöyle denildi:

“Olaydan bilgisi olanın, olay yerinin müdürü sıfatıyla resmi görülen tek yıldızlı emniyet müdürü olduğunun düşünüldüğü, T-176 kask numaralı 6246 grubunun birinci yaya kuvvetler ekibinden 357447 sicil numaralı E.T.’nin de görüntüsü ve birlikte bulunması edeniyle, sanki müdürün refakat polisi olduğu, olaydan sorumlu olan ZET’çileri mutlaka E.T.’nin de tanıdığı, olayı bu raporda açıkça belli olan, B-12-063 kasklı olay yeri ve olay anı ekibinden olan, sicil no 347932 sicilli robokopçu M.K. olduğunun değerlendirildiği, olay noktasına başkaca yapılan ZET ateşlemesine rastlanmadığından, mağdur Erdal Sarıkaya’nın vurulma olayının 11 Haziran 2013’ü 12 Haziran 2013’e bağlayan gece yarısının tam ortasında oluştuğu değerlendirilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!