Geriye dört mektup ve iki ceset kaldı

Güncelleme Tarihi:

Geriye dört mektup ve iki ceset kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Bahçelievler’de 27 yaşındaki tekstil işçisi Mahir Erdoğan, altı yıllık sevgilisi Bahçelievler Değişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Esra Karademir’i (23) öldürdükten sonra intihar etti.

SEVGİLİSİ Esra Karademir’in ailesinin evlenmelerine izin vermemesi, Mahir Erdoğan’ı bunalıma sürükledi. Erdoğan, dün saat 09.00’da Esra Kandemir ile Bahçelievler Parkı’nda buluştu. Burada silahını çeken Erdoğan, başına ve kalbine ateş ederek Esra Kandemir’iöldürdü. Daha sonra koşarak kaçan Mahir Erdoğan, 100 metre ilerideki Gülter Hanım Sokağı’na girdi ve burada çenesine dayadığı tabancanın tetiğini çekerek yaşamına son verdi. Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan Mehmet Karademir, kızının öldüğünü öğrenince, "Allah’ım ne olur yavrumu bana geri ver. O benim küçük meleğim" diye ağladı.

İŞSİZ DİYE REDDEDİLDİ

Polis tarafından Erdoğan’ın yaşadığı evde yapılan yapılan aramada, Mahir Erdoğan’ın yazdığı dört mektup bulundu. Mektuplar, Sefaköy’deki evinde kaldığı teyzesine, ailesine, öldürdüğü sevgilisi Esra Karademir’in ailesine, savcılığa ve 34 UD 1260 plakalı otomobilin sahibine verilmek üzere bırakılmıştı. Mahir Erdoğan’ın mektuplarda, "Esra ile altı yıldır birbirimizi deliler gibi seviyorduk. Buna rağmen Esra’nın ailesi evlenmemize karşı çıktı. Beni işsiz olduğum için aşağıladılar. Geride ise boşa geçen bir altı yıl kaldı. Evlenseydik, bu altı yıl içerisinde çocuklarımız bile olacaktı. Benim arkadaşlarımın hepsi evlendi, çoluk çocuğa karıştı. Ben ise sürekli Esra’nın ailesiyle uğraştım. Kendi ailemi Esra’yı istemek için gönderdim, ancak onlar kabul etmediler" dediği belirtildi.

Memleketi Ordu’dan altı yıl önce çalışmak için İstanbul’a gelerek teyzesinin yanına yerleşen Mahir Erdoğan’ın bir kargo şirketinde çalışırken, bir paket teslimatı sırasında Esra Karademir’le tanıştığı öğrenildi. Bir süre sonra askere giden Mahir Erdoğan’ın, terhis olduktan sonra evlenmek istediği, ancak Esra’nın ailesinin, düzenli bir işi ve geliri olmadığı gerekçesiyle bu evliliğe karşı çıktığı ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!