Geriye dönük araştırıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Geriye dönük araştırıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 00:00

Medical Park Göztepe Hastanesi Genel Müdürlüğü, Hürriyet’in dün manşetine taşıdığı, böbrek nakli ameliyatından sonra HIV kapan ve 4.5 aylık mücadeleden sonra vefat eden Ahmet Emin Bilgin ile ilgili Sağlık Bakanlığı, Kızılay Başkanlığı ve hastane tarafından araştırma yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bilgin’e ameliyat sırasında yaklaşık 100 ünite kan verildiği belirtilen açıklamada, şu görüşler yer aldı:

Bakanlık müfettiş atadı

“Hastaya ameliyat öncesi yapılan diyaliz işlemleri, ameliyat dönemi ve ameliyat sonrası yapılan müdahaleler, verilen kan ürünleri nedeniyle hastalığın ne şekilde hastaya bulaştığının tespiti için kapsamlı araştırmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Hastanenin oluşturduğu bilimsel kurulun yaptığı ilk incelemelerde hastaya yapılan tüm işlemler gözden geçirildi. Hasta yararına olmayan veya tıbbi standartlara uymayan bir durumla karşılaşılmadı. Hastanemiz her yıl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Transfüzyon Denetimi’ne tabi tutuluyor. Öte yandan dünya hastanecilik standartlarını belirleyen akreditasyon kuruluşlarından biri olan JCI tarafından denetleniyor” dendi. Sağlık Bakanlığı da, Bakan Recep Akdağ’ın talimatıyla, konuyla ilgili müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dün gazetemizde, 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin’in hastanede 12 Nisan’da yapılan böbrek nakli sonrası HIV aldığı ve zorlu bir süreçten sonra 29 Ağustos tarihinde de vefat ettiği haberi yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!