Geri kafalılar Hıristiyanlaşırız diye kilise onarımı istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Geri kafalılar Hıristiyanlaşırız diye kilise onarımı istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:10

Turizm Bakanı Mustafa Taşar, kilise restorasyonuna karşı çıkan ‘geri kafalılar’ olduğunu söyledi.

Taşar, ‘‘Kiliseler açılıyor diye çekinmemek, korkmamak lazım. ‘Haçlı zihniyeti' diye buna karşı çıkmak geri kafalılıktır. Bu çabalara, ‘insanlarımızı kandırıp Hıristiyanlaştıracaklar' diye karşı çıkanlar var’’ dedi.

‘‘Benim insanlarım inanç bakımından bu kadar zayıfsa söyleyeceğim bir şey yok. Ama ben, insanımın inancının sağlam olduğunu bilenlerdenim’’ diyen Taşar, ‘‘Biz, bu tür propagandaların etkisinde kalmadan, tarih ve kültür varlıklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ diye ekledi.

Taşar, ‘din turizmi'ne büyük önem verdiklerini açıklayarak, ‘‘Tarihte birçok medeniyete evsahipliği yapmış Türkiye, diğer bir çok ülkenin aksine, topraklarındaki medeniyet mirasını kabullenerek ileriye götüren bir anlayışa sahip’’ dedi. Bu amaçla, geçmiş medeniyetlere ait eserleri turizme kazandırmaya çalıştıklarını belirten Taşar, şöyle konuştu:

‘‘Bu anlayıştır ki, insanların inanç turizmi ağırlıklı olarak Türkiye'yi tercih etmelerini sağlıyor. Ancak, bunu geliştirmek için bu eserleri saliplenip tanıtmamız gerekiyor. Elbirliğiyle bu meseleleri ileriye doğru götürmemiz gerekiyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!