Geri dönün

Güncelleme Tarihi:

Geri dönün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 01:50

Aylardır ‘‘İnönü parti kuracak’’ beklentisiyle gerilen CHP, dün coşkulu bir gün yaşadı. İl başkanları toplantısında tıklım tıklım dolan salondan, ‘‘Başbakan Baykal’’ sloganları yükseldi. Baykal, İnönü için partiden kopanlara ‘‘dönün’’ çağrısı yaptı.

Solda Erdal İnönü'nün parti kurmaktan vazgeçmesiyle CHP'de moraller iyice yükseldi. CHP'liler dün yapılan il başkanları toplantısında salonu tıklım tıklım doldururken Genel Başkan Deniz Baykal, ayakta alkışlandı. Baykal, yeni parti beklentisiyle CHP'den ayrılanlara, ‘‘Yeni kültürümüzü içine sindirenlere kapımız açık’’ diyerek, ‘‘Geri dönün’’ çağrısı yaptı. CHP il başkanları dün Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonunda toplandı. Daha önceki toplantıların tersine dünkü toplantıda, eski milletvekilleri, Bilim Platformu üyeleri ve Parti Meclisi üyeleri ile çok sayıdaki partili toplantı salonu doldurdu. Baykal, salona girerken ‘‘Başbakan Baykal’’ sloganları eşliğinde partililerce ayakta alkışlandı.

GRUP PARTİSİ DEĞİLİZ

Baykal
konuşmasında, ‘‘CHP'yi yeniden yapılandırma’’ projesinin kapsamında parti içi kavgayı bitirdiğini, CHP'yi kendisiyle kavga eden grupçukların federasyonu görüntüsünden kurtardığını söyledi. CHP'yi etnik, mezhep ve bölgeci politikalar yapılan bir parti görüntüsünden de kurtarma çalışması yaptıklarını söyleyen Baykal, bunun da tüm engelleme girişimlerine rağmen başarıya ulaştığını söyledi. Baykal, ‘‘CHP şimdi alt grupçukların değil, tüm Türkiye'nin partisi olmuştur. Bunu yapmak kolay olmadı, falancalar partiden atılıyor diye asılsız propogandalar yapıldı. Ama hepsini aştık. CHP içinde her kesime, her inanca, her kimliğe yer vardır ve bunları sahiplenip btünleştirmek görevi de bizimdir’’ dedi.

MEYDAN SAVAŞINI KAZANDIK

Baykal,
CHP'nin, toplumun tarihi geçmişine de saygı duyduğunu belirterek, bu kapsamda Hacı Bektaş Veli, Şeyh Edebali, Yunus Emre gibi tüm Anadolu aydınlarına saygı duyduklarını bildirdi. Baykal, ‘‘Bu meydan savaşlarını kazandık, şimdi iktidara yürüyoruz’’ dedi.


2 X 2 = CHP


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, il başkanları toplantısında yaptığı konuşmasında, Türkiye iflas noktasına sürüklenirken, partisinin zamanında tüm uyarıları yaptığını, ancak, anlatamadığını söyledi. Şimdi de CHP'nin Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talip olarak ortaya çıktığını belirten Baykal, ‘‘Türkiye siyaseti şu tespiti yapmalıdır; İki kere iki eşittir CHP'dir. En yalın, en matematiksel gerçek budur. Hiçbir siyaset projesi bu kadar doğrulanmış olamaz. İki kere ikinin CHP ettiği bütün siyasal projelerin çöktüğü ortamda kanıtlanmıştır’’ dedi. Büyüyen bir siyasi hareketin dışlayıcı ve dar kadrocu olamayacağını söyleyen Baykal, ‘‘Senden-benden ayrımı yapamayız’’ dedi. CHP olarak şöhret isimler peşinde olmadıklarını ve kurtarıcı da aramadıklarını söyleyen Baykal, ‘‘Bunlara inanan herkese CHP içinde yer vardır’’ dedi. Baykal, bu çağrıyı yaparken CHP kapısının sadece kamu kaynaklarını kendi çıkarları için kullanmış kişilere kapalı olduğunu söyledi. Baykal'ın bu çağrısının, salondaki partililer tarafından ayakta alkışlanarak desteklenmesi dikkat çekti.


‘Kurtarın’ dedi, ağladı


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün Ankara'da İl Başkanları toplantısına elinde dosyalarla geldi. Baykal'ın elinde, CHP'nin tüzük, gençlik ve kadın kolları yönetmeliği, partinin haftalık bültenlerini içeren bir kırmızı dosya da dikkat çekti. Baykal toplantıda konuşurken ayakta kendisini izleyen başörtülü yaşlı bir kadın, ‘‘Yeter artık usandık, kurtarın bizi’’ diye bağırarak ağlamaya başladı. Bir anda salonda tüm dikkatleri üzerine çeken başörtülü bayana bir partili kendi sandalyesini vererek oturttu. Baykal da bayanın sözlerine ‘‘Teşekkür ederim’’ diye karşılık verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!