Gergin kongre

Güncelleme Tarihi:

Gergin kongre
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kurultay süreci başlayan CHP'de, ilçe kongreleri büyük çekişme içinde geçiyor. Dün yapılan Ankara Çankaya İlçe Kongresi'nde, parti içindeki değişik muhalif gruplar, genel merkeze karşı ortak hareket ederek güç denemesi yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, genel merkez yöneticilerinin desteklediği mevcut ilçe başkanı Haydar Yılmaz'a karşı, eski SHP İl Başkanı Şerif Vural'ı aday çıkardı.

SAHTEKAR SUÇLAMASI

Metropol Sineması'nda yapılan Çankaya 3'üncü Olağan İlçe Kongresi'nde, İlçe Başkanı Haydar Yılmaz açış konuşması yaparken, muhalif grubu destekleyen bir delege kürsünün yanına gelerek ‘‘Sahtekâr’’ diye bağırdı. Haydar Yılmaz ise SHP dönemini eleştirerek, ‘‘Kimi belediye başkanları her gün yeni bir genel başkan adayı ortaya sürmeye kalktı’’ diyerek Taşdelen'i suçladı. Taşdelen ise CHP'nin belediye başkanı ve milletvekili adaylarını merkez yoklaması yerine önseçimle belirlemesini istedi. CHP örgütünün merkez yoklamasıyla aday tespitini kabul etmeyeceğini belirten Taşdelen, şöyle dedi:

‘‘Bunu genel merkez yöneticilerinin bilgisine sunuyorum. Ne belediye başkanı adayım var ne milletvekili adayım. Çünkü ben solcuyum. Kimin seçileceğine ben değil buradaki insanlar karar verir. Neden birbirimizle tartışıyoruz. Önder Sav, biz birbirimizle uğraşmayalım. Bırakın ben temizliğimi yapayım. Eşref Erdem, Yılmaz Ateş birbirimizi sevelim. Ben RP'nin anakent belediyesi ile uğraşan biriyim. Acının ne demek olduğunu bilirim. Eğer partimle kavga yaparsam biliyorum ki Gökçekler, Şevki Yılmaz'lar gelecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!