Gerekirse iptale kadar uğraşırız

Güncelleme Tarihi:

Gerekirse iptale kadar uğraşırız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Anayasa Mahkemesi’nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı’nı, Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini bildirdi.

Gök, “Komisyon’da gereken mücadele verilecek. Meclis’te gereken mücadele verilecek. Gerekirse iptale kadar uğraşacağız. Çünkü bu kanunda Anayasa değişikliği ile verilen yetkilerin de üstünde yetkiler var” dedi. Gök şunları söyledi: “İktidar partisinin adeta emrine verilen Anayasa Mahkemesi karşımıza yeni RTÜK olarak çıkmaktadır. AKP’nin planladığı 2011 seçimleri sonrası Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri ve bu madde ile bağlı diğer maddelerin üzerinde yapmayı düşündükleri yeni Anayasa değişikliklerinin bu Anayasa Mahkemesi’nce denetlenebilmesi imkanı kaldırılıyor. Süper güçler verilen Anayasa Mahkemesi bu değişiklikleri incelemeyecek. Anayasaya uygunluk denetimi yapamayacak.
Uyruk mahkemesi
Neden? Anayasa Mahkemesi Türkiye üzerine planlanan projelerin uygulanması aşamasında kullanılacak bir birim olarak düşünülüyor. Anayasa Mahkemesi, Tayyip Erdoğan’a bağlı bir uyruk mahkemesi olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!