Gerekirse 90 bin şehit daha veririz

Güncelleme Tarihi:

Gerekirse 90 bin şehit daha veririz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türk Büyükelçiler dün Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin Türk askerini anmak için düzenlenen törene katıldı. Davutoğlu, “Gerekirse bir 90 bin şehit için daha and içtik; bedenimizde can, dizimizde derman kalmayana kadar bu vatan için mücadele edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Davutoğlu’na tören sırasında 57’nci Alay’dan getirilen toprak hediye edildi. Davutoğlu, buradaki konuşmasında şunları söyledi: “Onlar bu dağları aşarken hiç geriye dönüp bakmadılar. Önlerinde dağlar arkalarında vatan, dizlerinde derman bitene, donana kadar yürüdüler. Bizler bir törene katılırken bile üşürken, onlar aldıkları emirle yürüdüler. Yarın (bugün) Cumhurbaşkanı’yla Yemen’e gideceğiz önümüzdeki hafta Irak’ta olacağız. Sarıkamış’ta askerler yürürken kardeşleri Yemen’de, Irak’ta yürüyorlardı. Düşmanla savaştıkları kadar iklimle de savaştılar. Geri dönmediler. Bu ülkeyi en saygın, en güçlü, en aziz ülke haline getirene kadar biz de geri dönmeyeceğiz.”

3 bin kişi yürüdü

90 bin Mehmetçiğin donarak şehit düşüşünün 96’ncı yıldönümünde Sarıkamış’ta, ’Türkiye Şehitlerine Yürüyor’ etkinliği düzenlendi. Sıfırın altında 5 derece soğukta yapılan yürüyüşe 3 bin kişi katıldı. Geçen yıllara oranla karın az olduğu yürüyüşte, ellerinde bayraklar ve Atatürk’ün posterleri ile yürüyen katılımcılar 7 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu Türkiye Dağcılık Federasyonu temsilcileri önderliğinde takip ederek, 2 bin 800 rakımlı Soğanlı Dağları’nın zirvesinde ulaştı. Katılımcılar burada şehitler için saygı duruşunda bulunup, dua etti. Saat 10.30’da inişe geçen katılımcılar, Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne giderek yürüyüşü tamamladı

Kızılay çadırında kan bağışı yaptı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Üçüncü Büyükelçiler Konferansı’na katılmak üzere Erzurum’a gelen Türk büyükelçiler, Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret etti. Sarıkamış şehitlerinin anıldığı törenlerde Davutoğlu, Kızılay çadırında kan bağışında bulundu. Bakan Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Bakan Davutoğlu kendisini görüntüleyen basın mensuplarının fotoğrafını çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!