Gerekçe ekonomik kriz

Güncelleme Tarihi:

Gerekçe ekonomik kriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kongre sarayı tarihe karıştı

Geçtiğimiz sezon turizmde yaşanan kriz, önce esnafı ardından dev kuruluşları vurdu. Bu arada kongre sarayımız da kapandı

Başka çare yok

Türkİye'nin en büyük kongre merkezlerinden biri olarak kabul edilen Talya Oteli'nin Convention Center'i, 1999 yılı boyunca sadece iki kongreye ev sahipliği yaptı. Turizmde yaşanan kriz nedeniyle otel yönetimi 1996 fiyatları ile 5 milyon dolara malolan, 2 bin metrekarelik merkezi, gece kulübü olarak işletmek üzere Ally'nin kullanımına verdi. Böylece Türkiye’nin en büyük sanat merkezi çöktü.

Tanıtım ön planda

Talya Oteli Genel Müdürü Rezan Kulaksız, ‘‘Milyonlarca dolarlık yatırımı korumak lazım. Salonlar boş duracağına bu tür organızasyonlara vermeyi kararlaştırdık. Bundan sonra da eğlence geceleri için açık olacak’’ diye konuştu. Murat Varol ise, ‘‘Kongre merkezi kapılarını eğlenceye açtı. Bu tür gecelerle Antalya'nın da tanıtımını yapıyoruz’’ dedi. Kulaksız kararın son derece sağlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Biz yine öndeyiz

İstanbul sosyetisinin yılbaşı ve bayram tatili için Bodrum, Kıbrıs, ve Uludağ yerine Antalya'yı tercih ettiğine dikkat çeken Rezan Kulaksız, ‘‘Bu yıl herkes Antalya'daydı. Araba kiralama servislerinden, büfelere kadar turizm sezonu içinde yapılamayan iş, yılbaşı ve bayramda yapıldı. Bunun kadar doğal bir olay olamaz’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!