Georges'un marifeti

Güncelleme Tarihi:

Georgesun marifeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Saatte 120 kilometre hızla esen Georges Kasırgası, Karayip Adaları'nı yıkıp geçti. Ölü sayısı şimdilik 20.

Küba ve ABD tehdit altında

Karayipler, saatte 120 kilometre hızla esen Georges Kasırgası'nda savruluyor. Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, Antigua, Haiti'yi vurup, en az 20 kişinin ölümüne yol açan Georges Kasırgası'nın kuzeye yöneldiği haber veriliyor. Florida'nın orta ve güney kesimlerinde olağanüstü hal ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Dominik Cumhuriyeti'nde ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, başkent Saint-Domigue'da devrilen ağaçlar nedeniyle yollar kapandı. Porto Riko'da kasırga kurbanlarının sayısı 8'e çıktı ve 2.5 milyon dolarlık maddi hasar meydana geldi.

Hastane ve okullara sığındılar

Haiti'de ise kasırga nedeniyle Port-au-Prince Havaalanı kapatıldı, ülke çapında alarm durumuna geçildi. Ülkenin ikinci büyük kenti durumundaki Cap-Haitien sahillerinde dev dalgaların sahil şeridini bastığı haber veriliyor. Kuzeydeki Borgne ve Büyük Kuzey Riviera Bölgeleri'nde halk hastane ve okullara sığındı.

ABD'de büyük panik yaşanıyor

ABD'nin güneydoğu kıyılarına yarın ulaşması beklenen Georges Kasırgası Florida Eyaleti'nde yaşayanları da telaşlandırdı. Halk su, yiyecek kuyrukları oluşturdu ve bazıları evlerini terk edip yollara döküldü. Meteoroloji uzmanları, kasırganın daha da şiddetleneceği uyarısında bulundu.

Uçak yolunu şaşırdı

Burası Porto Riko... George Kasırgası'nın şaşkınlığında Isla Grande Havaalanı. Saatte 120 km hızla esen kasırga, koskoca uçağa bile yolunu şaşırtıyor ve karayolunda otomobille karşı karşıya getiriyor. Georges Kasırgası önüne ne gelirse yıkıyor, savuruyor. İşte Porto Riko'daki bir alışveriş merkezinin kasırgadan sonraki gürüntüsü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!