Generalin adına sahte emir yazdım

Güncelleme Tarihi:

Generalin adına sahte emir yazdım
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 00:00

İcra Koordinasyon Kısım Amirliği’ndeki bilgisayarı, yüzbaşının şifresini girerek açtım ve flash bellek içindeki word dosyasını sisteme kopyaladım. Bir dosyayı da İhale Komisyonu Başkanlığı’na gönderdim. Daha sonra bilgisayarı kapatarak, odadan çıktım. Akşam mesai bitimi sonrasında Yusuf’la buluşarak, flash belleği teslim ettim.

KAYSERİ 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler adına hazırlanmış iki sahte emri, komutanlık sistemine girmek suçundan tutuklanan Astsubay Ali Balta ifadesinde kendisini Fethullah Gülen cemaatine ait Işık Evleri’ndeki, ’ağabey’lerin yönlendirdiğini itiraf etti. Balta çarpıcı ifadesinde şu bilgileri verdi:

Ağabeyimiz Yusuf’tu

"Astsubay okulundayken Denizli’de kaldığım Işık Evi’nden ağabeyim beni arayıp Kayseri’de beni bulacaklarını söyledi. Gelen Tarık isimli kişi ağabeyliğimizi yapacağını açıkladı. Kayseri’de astsubaylar İsmail Dağ ve Orhan Güleç’le birlikte bizi Ersin Şafak ve Yusuf isimli kişi ile tanıştırdı. Yusuf, Işık Evi yapılanması içinde Ersin ve Tarık’tan daha üst düzeyde görev yapıyordu. Bize ’bundan sonra ev ağabeyiniz Ersin Şafak’tır. Onun söylediklerini dinleyeceksiniz’ dedi. O günden sonra Ersin Şafak bizim ev ağabeyimiz oldu."

Astsubay Balta, Tümgeneral Ulugüler’in Kayseri’de "fişleme" ve "Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Albay Cengiz Köylü’ye yardım" etmekle suçlanmasına neden olan olayı da ifadesinde şöyle anlattı:

Kötüler temizlenecek

"Yusuf, bana, AKP’nin Kayseri’de iyi hizmetlerde bulunduğunu, bu nedenle seçimlerde AKP’ye oy vereceğini belirttikten sonra Ergenekon gibi bir örgütü ortaya çıkardıklarını, yüksek düzeyde birçok insanı içeri aldıklarını söyledi. Daha sonra bana içinde Word belgesi olan bir flash bellek getireceğini belirterek, bu belgeleri komutanlığın Dökuman Yayın Sistemi’ne aktarmamı istedi. Bunu yapmazsam Denizli’de Işık Evleri’nde kaldığımı komutanlarıma söylemekle tehdit etti. Bu durumun ortaya çıkmaması için teklifi kabul ettim ve Yusuf ile buluşarak flash belleği aldım. Bu buluşma sırasında Yusuf’tan, yüzbaşı Mesut Okatan’ın bilgisayarının şifresinin yazılı olduğu kağıdı da aldım. Yzb.’nın bilgisayar şifrelerini nasıl elde ettiklerini bilmiyorum. Yusuf, kağıdı verdikten sonra, ’Dediklerimi yaparsan birçok kötü insan temizlenecek’ dedi. İcra Koordinasyon Kısım Amirliği’ne giderek, boş bilgisayarın başına oturdum. Bilgisayarı, Okutan’ın şifresini girerek, açtım ve flash bellek içindeki word dosyasını sisteme kopyaladım. Bir dosyayı da İhale Komisyonu Başkanlığı’na gönderdim. Daha sonra bilgisayarı kapatarak, odadan çıktım. Akşam mesai bitimi sonrasında Yusuf’la buluşarak, flash belleği teslim ettim."

4. maddeyi çıkarmışlar

Balta’nın Dokuman Yönetim Sistemi’ne kopyaladığı ilk Word dosyasında, Tümgeneral Ulugüler imzalı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği uyarınca, er ve erbaşların Kayseri’de giremeyecekleri yerlerin yazılı olduğu emirin olduğu öğrenildi. Ancak bu sahte emirden, orijinal emirde yazılı olan, "İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordine neticesinde, garnizon bölgesinde askeri personelin sakıncalı olduğu yerler"i gösteren lokanta ve otel isimlerinin yazılı olduğu 4. maddenin çıkarıldığı anlaşıldı.

Yazılı olarak tebliğ edilmeyecek

Tümgeneral Ulugüler’in, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Albay Cengiz Köylü’ye yardım etmekle suçlandığı ikinci sahte emirin de Balta tarafından sisteme girildiği anlaşıldı. Balta, ifadesinde, söz konusu emri, sisteme girip, İhale Komisyonu Başkanlığı’na gönderdiğini söyledi. Ulugüler adına hazırlanmış 5 maddelik sahte emirde, özetle şu ifadeler yer aldı: "Hv. Per. Alb. Cengiz Köylü silah arkadaşlarının yardımına ihtiyaç duymaktadır. Hv. Per. Alb. Tüm personelimin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum, Emrin tüm personele sözlü olarak tebliğ edilmesini (yazılı olarak tebliğ edilmeyecek) evrağın gizlilik derecesine uygun olarak muhafazasını ve yardım kampanyası bitiminde emrin imhasını rica ederim."

Alevi subayları fişliyorlardı

Tutuklanan Astsubay Ali Balta, ifadesinde ayrıca TSK içindeki subay ve astsubayların fişlendiğine ilişkin çarpıcı bilgiler de verdi. Balta, ifadesinde Kayseri’de astsubaylar İsmail Dağ ve Orhan Güleç’le birlikte oturduklarını, Işık evi ağabeyi Ersin Şafak’ın "Kırık Testi", "Prizma" ve "Asrın Getirdiği Tereddütler" gibi Fethullah Gülen’in eserlerini getirerek, yorumlarda bulunduğunu anlattı. Balta, Şafak’ın bazen de elinde flash bellekle gelerek, Excel dosyaları içindeki subay ve astsubaylarla ilgili sorular sorduğunu kaydetti. Balta, Şafak’taki bu dosyalar içinde, görev yaptığı komutanlık ile 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda görevli, Alevi subay ve astsubayların ayrıntılı listesi ile eşcinsel eğilimleri olan, dul kadınlarla ilgilenen, erotik shoplardan alışveriş yapan subay ve astsubayların isimlerinin yazılı olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!