General: Halka ateş edin / Çavuş: Karşıda ailem var

Güncelleme Tarihi:

General: Halka ateş edin / Çavuş: Karşıda ailem var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 21:32

ETİSMESGUT Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda darbe faaliyetlerine katılan 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

İddianameye göre, darbeci askerler saat 21.30 sıralarında Tümen Komutanı Erdoğan Akyol’un görevden alındığına, yerine Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker’in görevlendirdiğine ilişkin mesaj gönderdi. Kırker, birliğe gelerek darbe faaliyetlerini yönetmeye başladı.

Darbe girişimi gecesi Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’ndan çıkan iki tank halkın tepkisi üzerine geri döndü. Buna rağmen darbeciler  6 tankın daha birlik dışına çıkarılması talimatını verdi. Tankların çıkışını, binbaşı İsamil Suvay’ın ekibi ve vatandaşlar engelledi.

Tankların engellenmesi üzerine Kırker’in, 10-12 teğmene, “Tanklara binin, halkı dağıtmak için A4 ve uçaksavarlarla halkın bulunduğu bölgeye ateş edin. Halkı ezin. Halk dağılsın” talimatı verdiği iddia edildi. Tankların dışarı çıkmasını engellemeye çalışan Uuzman Çavuş Hakan Alaca’nın ise “Karşıda ailem var nasıl silah sıkacağım” diye itiraz ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın Üstçavuş Emrah Bulluk’u arayarak, “Darbeye kalkışanları öldürün” talimatı verdiği ifade edildi. Aksakallı’nın emri üzerine tankların vites kolları ve kablo bağlantıları devre dışı bırakıldı. Bu şekilde 5 adet tankın ve 1 adet ZPT aracının bozularak hareket etmesinin engellendiği anlatıldı. m Tankların dışarı çıkmaması konusunda büyük çaba sarf eden Binbaşı İsmail Suvay ifadesinde, “Halkın arasından birisi geldi, ‘Komutanım öl ama tankları çıkartma’ dedi, ben de kendisine ‘emredersin’ deyip asker selamı verdim” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!