Genelkurmay'ın Think-Thank'i açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmayın Think-Thanki açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 13:44

Genelkurmay Başkanlığı'nın Askeri Tarih ve stratejik Etüd Başkanlığı'na bağlı olarak kurulan ve dış gelişmelerin iç politikaya etkilerini araştırıp komutanlara rapor sunacak olan stratejik araştırmalar ve etüt merkezi'nin açılışı yarın yapılacak.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'nın think-thank kuruluşu gibi çalışacak olan Stratejik Araştırmalar Etüd Merkezi'nin (SAREM) açılışı yarın yapılacak. Korgeneral İsmail Özalp'in başında bulunduğu Askeri Tarih ve Stratejik Araştırmalar Etüd Başkanlığı'na (ATASE) bağlı olan SAREM'in komutanlığını ise Tuğgeneral Reşat Ödün yapacak.

Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın davet ettiği konukların katılımıyla Genelkurmay Başkanlığı Orbay Salonunda yarın saat 16.00'da bir tanıtım toplantısı düzenlenecek.

SAREM'in, J-7 olarak bilinen ATASE Başkanı Korg.İsmail Özalp'e bağlı olarak görev yapacak ilk askeri think-thank kuruluşu olduğu belirtiliyor. Özellikle Türkiye ile ilgili olayları izleyerek komutanlara konularına göre rapor sunacak olan SAREM, ulusal ve ulaslararası medya kuruluşlarının bültenlerini de takip edecek. Emekli subaylar ile akademisyenlerin de içinde yer alacağı SAREM'in, "Dış gelişmelerin iç politikaya etkisi ile mevcut ekonomik, siyasi ve askeri gücünün ülkelerin dünya içindeki rolünde ne derece belirleyici olduğunu göstermek" amacıyla yaşama geçirildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!