Genelkurmay'dan darbe açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan darbe açıklaması
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 13:13

Taraf Gazetesi’nde yer alan Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nın ardından Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Genelkurmay, açıklamasında 'Bu iddiaları aklı ve vicdanı olan kimse kabul edemez' ifadesini kullandı. İşte Genelkurmay'ın açıklaması:

Haberin Devamı

 

1 - 1’inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine iliÅŸkin çeÅŸitli iddialar ve deÄŸerlendirmeler medyada yer almaktadır.  Â

2 - Söz konusu Plan Semineri, Genelkurmay Başkanlığı 2003-2006 yılları Tatbikatlar Programında bulunmaktadır.

3 - Plan Seminerinin gayesi, dış tehdide ilişkin olarak hazırlanan Harekat Planlarını geliştirmek ve ilgili personelin eğitimlerini sağlamaktır.

Plan Semineri, giderek tırmanan bir gerginlik dönemini kapsayan bir senaryo içerisinde uygulanmıştır.

1’inci Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen bu Plan Seminerinde, Ordu Geri Bölge Emniyeti ve savaş hali, savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi halinde de uygulanan sıkıyönetim konuları üzerinde de durulmuştur.

Haberin Devamı

4 - Bu Plan Seminerine ilişkin olarak ortaya atılan iddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir.

5 -  Söz konusu iddiaları ciddiye alarak üzerinde yorumlar yapılmasının ve bilgi kirliliği yaratılmasının; özellikle toplumumuzda tedirginlik yaratmak isteyenlerin amacına hizmet edeceği değerlendirilmektedir.

BALYOZ GÃœVENLÄ°K HAREKAT PLANI

AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak amacıyla, yaklaşık 5 bin sayfadan oluştuğu iddia edilen darbe planına göre, camiler bombalanarak halkın tahrik edileceği, cübbeli insanlara askeri müze bastırılacağı, askeri jet uçağının düşürülerek Yunanistan ile savaş çıkarılacağı iddiaları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!