Genelkurmay gazetecinin kaynağını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay gazetecinin  kaynağını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Genelkurmay Başkanlığı, Radikal Gazetesi’nde yayınlanan bir haberi yalanlarken, gazetecinin konuştuğu komutanın ismini de açıkladı. Hem basının hem de Genelkurmay’ın tarihine bir ilk olarak geçecek olan olay şöyle gelişti.

Radikal Gazetesi dünkü sayısında manşetten "Askerin iki endişesi" başlıklı bir haber yayınladı. Gazetenin Ankara Temsilcisi Murat Yetkin’in imzasıyla yayınlanan haberde, "Üst düzey bir askeri kaynak", Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda şöyle diyordu: "Bizim için 2007’de kimin Cumhurbaşkanı olacağı değil, seçilen kişinin ne yapacağı önemlidir. Yasalar, cumhurbaşkanının veya eşinin nasıl giyineceğini söylemiyor, Sayın Başbakan’ın da önünde engel yok. Önemli olan Anayasa’nın korunması. Anayasanın temel ilkeleri, değiştirilemeyecek maddelerini korumadan yana oldukça hiçbir sorun çıkmaz. Ayrıca bölücülükle mücadelede geç kalınıyor, politika belirlenmeli."

Üst düzey komutanın bu sözleri, "Askerin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasına itiraz etmediği" biçiminde yorumlandı. Genelkurmay Başkanlığı dün bu haberle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugünkü (26 Ocak 2006) bir gazetede askeri bir kaynağa atfen güncel konularda bazı değerlendirmelere yer verilmiştir. Bu değerlendirmeleri yapan medya mensubu ile kendisinin talebi üzerine verilen şahsi randevu kapsamında Genelkurmay İkinci Başkanı görüşmüştür. Ziyaret esnasında genel konuşmalar yapılmış olup herhangi bir isim veya ihtimal üzerinde tutum ifade edici bir yargıda bulunulmamıştır. Sayın basın mensubunun yorumlarının yanlış bir algılamadan kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Yanlış anlaşılmaların önlenmesi amacıyla saygı ile duyurulur."

TARİHTE BİR İLK

Böylece Genelkurmay tarihinde ilk defa bir haberle ilgili yalanlama yaparken, gazetecinin konuştuğu kaynağı da açıklamış oldu. Murat Yetkin’in konuştuğu kişinin Genelkurmay İkinci Başkanı, yani Orgeneral Işık Koşaner olduğunu duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!