Genelkurmay’dan soruşturma izni

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay’dan soruşturma izni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2005 01:55

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil’in ardından Kuvvet Komutanı düzeyinde ikinci bir emekli orgeneralin yargılanmasıyla sonuçlanabilecek bir ‘soruşturma’ sürecinin daha yolunu açtı.

Özkök, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur hakkında, adının karıştığı Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatındaki yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açılmasına izin verdi.

ADI GEÇMEDİ

Soruşturma izni, Özel Kuvvetler iddianamesinin 113. sayfasındaki olayla sınırlı ve bağlantılı tutuldu. Ancak bu izinde Eruygur’un adı özel olarak belirtilmedi. İddianamenin söz konusu bölümünde dönemin Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Şener Eruygur ile yardımcıları Kenzi Suner ve Yaşar Öney’in haksız ve yüksek keşif artışları açık olduğu halde, bu konudaki evrakı imzalayarak, dönemin Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu’na da imzalattıkları için suçlanıyorlar.

İFADE VERECEK

Askeri savcılık, Eruygur’un ifadesini alacak. Soruşturma sonucunda Eruygur ve yardımcıları Kenzi Suner ile Yaşar Öney’in diğer kişilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı davasına sanık olarak dahil olup olmayacağı açıklık kazanacak. Eruygur’un fiilen yargılanabilmesi için Askeri Savcılığın soruşturma sonunda, iddianame aşamasında Genelkurmay Başkanlığı’ndan ikinci bir izin alması gerekiyor. Eruygur, Hürriyet muhabirinin konuyla ilgili sorusuna, ‘Bana gelen bir şey yok. Genelkurmay neyse gereğini yapar. Bu konuda konuşmak istemiyorum’ yanıtını verdi.

YALANLAMIŞTI

Savcılık, davaya ek olarak eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur hakkında soruşturma yapılması için Genelkurmay’dan izin istemişti. Ancak Eruygur, bu yöndeki haberleri yalanlamış, yolsuzluk iddiaları ile ilgili haberlerde adının geçirilmesini esefle karşıladığını belirtmişti. Eruygur, ‘Beni küçük düşürmeye yönelik, böylesi çirkin şeylerin içinde bulunmadım. Yasal haklarım saklıdır’ demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!