Genelkurmay Başkanı Özkök Sydney'de

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay Başkanı Özkök Sydneyde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2006 09:42

Avustralya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Allan Grant Houston'un daveti üzerine Avustralya'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, başkent Canberra'daki temaslarını tamamlayarak bu sabah Sydney'e geçti.

Haberin Devamı

Avustralya'ya pazar günü gelen Orgeneral Özkök, pazartesi günü başkent Canberra'ya geçti ve dün yapılan heyetler arası görüşmelerden sonra Orgeneral Houston ile birlikte, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avustralya Hükümeti Arasında Askeri Alanda İşbirliği Çerçeve Anlaşması”nı imzaladı.

Canberra'da bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Orgeneral Özkök, Avustralya Genel Valisi Michael Jeffrey'nin verdiği öğle yemeğine ve Genelkurmay Başkanı Allan Grant Houston'ın verdiği akşam yemeğine katıldı.

Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, “NATO standartları, taktik ve doktrinleri ile deneyimlerinden istifade etmek isteyen Avustralya ile Türkiye'nin, uluslararası sorunlara bakış açılarındaki benzerlikler, her iki ülkenin dünya ve kendi bölgelerinin barış ve güvenliğine, çatışma bölgelerine askeri birlik tahsis edilmesi de dahil olmak üzere katkıda bulunma irade ve yeteneğinde olmaları, askeri konularda işbirliğine hazır bulunmalarına zemin hazırlamaktadır” denildi.

Haberin Devamı

İmzalanan anlaşmayla iki ülke ilişkilerinin karşılıklı güven ve anlayış çerçevesinde güçlendirilmesinin teşvik edileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Askeri ilişkilerimize ivme kazandıracak işbirliği sahalarına ilişkin detaylar, müteakiben akdedilecek protokoller ve teknik düzenlemeler kapsamında ele alınacaktır. Anlaşma kapsamında, öncelikle askeri eğitim ve üretim, lojistik destek hizmetleri ve altyapı, gelişim, üretim ve endüstri dahil savunma materyalleri ve ekipmanları konuları olmak üzere, farklı işbirliği alanlarındaki askeri ilişkiler geliştirilecek ve çeşitlendirilecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!