Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Deprem bölgesine yeni yurtlar yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 14:00

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Gaziantep'teki incelemeleri sonrası, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın talebi olan, hasar gören spor salonunun yenisini yapacağız. Deprem bölgelerinde yurtlarımızı sağlamlaştırmanın yanı sıra yeni yurtlar da yapacağız" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gaziantep'te, depremin vurduğu Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret etti. Bakan Bak'a, ziyaretlerinde Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve kurum müdürleri eşlik etti. Nurdağı'ndaki AFAD Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Bak, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldıktan sonra bölgede yapılan gençlik merkezleri ve spor salonlarını gezdi. Çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, yüzme kursu ve bilim merkezini de gezdi. Bak, çocuklar için düzenlenen bisiklet yarışını da başlattı.

İslahiye ilçesinde yapımı süren fabrikayı gezen Bakan Osman Aşkın Bak, buradaki açıklamasında depremin ardından hayatın devam etmesi için bölgedeki kalkınmanın önemli olduğunu söyledi. Bu tür yatırımların artması gerektiğine dikkat çeken Bakan Bak, "Bir iş insanımız 120 bin metrekare alan üzerine bir tesis kuruyor. 100 bin metrekare alanda aynı şekilde Nurdağı ilçemizde kuruluyor.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Deprem bölgesine yeni yurtlar yapacağız

Bence bu bölgemizde deprem sonrası da hayatın devam etmesi ve bölgenin kalkınması için önemli. Gaziantep'te kurulacak 6'ncı bölge de hem fayda sağlayacak hem de istihdama katkı sağlamış olacak. Ayrıca buralarda üretim yapılacak, ülkemizin büyümesine katkı sağlayacak. Bölgemizin gelişmesini istiyoruz. Yaraları sarmak için altyapı ve konutlar, devletimiz tarafından yapılırken, diğer yandan da iş insanlarımızın da yatırımlar yaparak bölgenin kalkınmasını sağlamaları bizim için de önemli. Yaralarımızı hep birlikte hızlıca saracağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Deprem bölgesine yeni yurtlar yapacağız

'YARALARI HEP BİRLİKTE SARIYORUZ'

Bakan Bak, deprem bölgelerindeki yurtlarla ilgili çalışmalarını anlatarak, şöyle dedi:

"Biz de bugün bakanlık olarak geldik. Gençlerimizin ve çocuklarımızın talebi olan hasar gören spor salonunun yenisini yapacağız. Ayrıca gençlik merkezleri de yapacağız. Diğer deprem bölgelerinde yurtlarımızı sağlamlaştıracağız. Bunu yanı sıra yeni yurtlar da yapacağız.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerimizin rahat bir şekilde yerleşmeleri için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çocuklarımıza depremin travmalarını atlatmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenmiş. Yüzme öğreniyorlar, sporla iç içe çeşitli aktivite içerisindeler. Yaraları hep birlikte sarıyoruz. Cumhurbaşkanımız da burayı yakından takip ediyor. Kentteki spor yatırımlarını inceledik, burada gereken yatırımlar yapıldı yapmaya da devam edeceğiz."

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Deprem bölgesine yeni yurtlar yapacağız

BAKMADAN GEÇME!