Gençliğimde ülkücüydüm

Güncelleme Tarihi:

Gençliğimde ülkücüydüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2001 01:38

Abdullah Öcalan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderdiği ve kitap halinde yayınlanan savunmasında, gençliğinde dindar olduğunu bir dönem Ülkü Ocakları ve Komünizmle Mücadele Derneği'ne gittiğini söyledi.

Ankara'da Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nde okurken şair Necip Fazıl Kısakürek ile Süleyman Demirel'in konferanslarına devam ettiğini anlatan Öcalan, son sınıfta okuduğu 'Sosyalizmin Alfabesi' kitabından etkilenerek Marksist olduğunu açıkladı. Öcalan, ‘‘Sosyalizmin alfabesi kitabını bitirince, şöyle mırıldandığımı hatırlıyorum: Muhammed kaybetti, Marks kazandı’’ dedi.

KENDİMİ İMAM YAPTIM

Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderdiği savunması, ‘Sümer Rahip Devleti’nden Halk Cumhuriyetine Doğru' adıyla iki cilt halinde basıldı ve satışa sunuldu. Mahkeme kararıyla toplatılan kitabının 2'nci cildinde Öcalan, çocukluğunu, o yıllarda dine düşkünlüğünü, gençliğinde Ülkücü olduğunu, Ülkü Ocakları'na devam ettiğini anlattı.

Öcalan, ‘‘Köy imamı Müslüm'ün, o yaşlarda sürekli arkasında namazdaki duruşumu farkederek, 'Bu hızla gidersen evliyalar gibi uçarsın' deyişi aklımdadır’’ dedi. Öcalan o dönemi şöyle anlattı:

‘‘Çocukları örgütlü tutmanın yolu, kendi başıma namaza kaldırmaktı. Kendi kendimi imam yapmamın ilginç olduğunu belirtmek gerekir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!