Gençlere vaatlerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Gençlere vaatlerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 07:00

‘Gençlerle Biz Bize’ programında gençlerle bir araya gelen Kurum, “Size müjdemiz var” diyerek vaatlerini sıraladı: “İstanbul’da okuyan her üniversite öğrencisine her yıl 10 bin lira eğitim desteği, 100 bin gencimize 100 bin lira sermaye desteği, evlenecek gençlere 50 bin lira beyaz eşya desteği vereceğiz.”

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum, Fatih’te dün İstanbul Tokat Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Tokatlılar Buluşması’ programına katıldı. Ziyaretinde Kurum’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. Deprem felaketinin ardından köy köy dolaşıp yardım eli uzattıklarını anlatan Kurum, özetle şöyle dedi:

25 YILLIK DENEYİM

“Asrın felaketinde 11 ilimizi ayağa kaldırmak için ilçe ilçe, belde belde, köy köy dolaşarak kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Şimdi diyoruz ki bu 25 yıllık birikimle, sadece İstanbul ile ilgileneceğiz. Mevcut yönetim gibi yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız, milletimizin yanında olacağız. İstanbul’un 5 yılda trafik çilesini biz çözeceğiz. Halkımızı, dünyanın en çok metro projesi durduranların insafına terk etmeyeceğiz. İstanbul’u depreme hazırlayacağız, 650 bin yeni yuva yapacağız. Afet yönetim merkezleri, toplanma alanları ve acil yardım hastaneleri kuracağız. İstiyoruz ki, tek bir riskli yapı kalmasın.”

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELİYE BURS

Fatih ziyaretinin ardından Sultangazi’de düzenlenen ‘Gençlerle Biz Bize’ programında gençlerle bir araya gelen Kurum, gençlerle sohbet edip oyun oynadı. Kurum, öğrencilere ulaşımda yüzde 40 indirim yapacaklarını belirterek şöyle devam etti: “Size müjdemiz var, İstanbul’da okuyan her üniversite öğrencisine İBB’den her yıl 10 bin lira eğitim desteği veriyoruz. 39 ilçeye 100 bin paylaşımlı ofis kuracağız. Okulunu bitiren gencimiz, içinde her türlü hizmetin verildiği ofislerden makul ücretlerle faydalanıp kendi işini kurabilecek. 100 bin gencimize 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz.”

BEYAZ EŞYA DESTEĞİ

Yeni evlenecek gençlere 50 bin lira beyaz eşya desteği vereceklerini de söyleyen Kurum “Memlekete giden gençlerimizin de yılda 2 defa otobüs biletini biz karşılayacağız. Öğrenci evlerine her ay 25 metreküp doğalgazı biz veriyoruz. Bu sayede güvenle orada okuyacaklar ve mutlu olacaklar” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!