Gencer Ödülü Elena Salo'nun

Güncelleme Tarihi:

Gencer Ödülü Elena Salonun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

DÜNYA opera sahnelerinde La Diva Turca olarak tanınan soprano Leyla Gencer adına düzenlenen uluslararası şan yarışması sonuçlandı. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yapı Kredi Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması'nda birinciliği Beyaz Rusya'dan katılan mezzo soprano Elena Salo kazandı. Sanatçı Salo, ödülünü yarışmanın seçici kurul başkan yardımcısı Leyla Gencer'in elinden aldı.
Haberin Devamı

Romanya doğumlu soprano Otilia M. Aydın ikincilik, Türk soprano Perihan Diana Nayır da üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Yunanistan'dan Marita Paparizou, TOBAV Mesut İktu Opera ve Bale Sanatlarını Geliştirme Vakfı Özel Teşvik Ödülü'ne değer görüldü. Sedat-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı Özel Ödülü ise Gürcistan'dan bariton George Gagnidze'ye verildi.

Yarışmanın gala konseri, 7 Eylül saat 20.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak. Gecede, ödül alan sanatçılar Orhan Şallıel yönetimindeki Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak.

Erdinç görevine başladı

BİLKENT Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin yeni dekanı Erol Erdinç görevine başladı. Erdinç, 1983 yılından bu yana İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve müzik yönetmeni olarak görev yapıyordu. Ünlü besteci Adnan Saygun'un öğrencisi olan Erol Erdinç, Ankara Devlet Konservatuarı'nda eğitmen olarak uzun yıllar görev yaptı. TRT için klasik müzik programları da hazırlayan Erdinç, İstanbul Devlet Konservatuarı'nda da pedagojik çalışmalar yaptı. Erol Erdinç, bundan böyye çalışmalarını Bilkent Üniversitesi'nde sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!