Genç ve güzel şehirde dört dörtlük karşılama

Güncelleme Tarihi:

Genç ve güzel şehirde dört dörtlük karşılama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

Hürriyet Gazetesi ile TCDD’nin organize ettiği "Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, dün Eskişehir’de halkla kucaklaştı. Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü ve proje yöneticisi Temuçin Tüzecan, "Eskişehir, trenimize en görkemli karşılamayı yaptı" dedi.

HÜRRİYET Gazetesi’nin kuruluşunun 60’ncı yıldönümü nedeniyle TCDD ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Hürriyet Treni Projesi, dün Eskişehir Garı’na gelişinde 10’uncu Yıl Marşı ve çiçeklerle karşılandı. Gardaki karşılama töreninde, yüzlerce vatandaşın yanı sıra, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nezih Varcan, Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, Eskişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük de hazır bulundu.

Çocuk korolu konser

Eskişehir Anadolu Endüstri Meslek Lisesi Hafif Raylı Sismemler Bölümü Halk Oyunları Ekibi ile Büyükşehir Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisinin ardından, sanatçı Mithat Körler yüzlerce çocuğun eşliğinde mini konser verdi. Hürriyet Treni’yle Eskişehir’e gelen Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü ve Hürriyet Treni Proje yöneticisi Temuçin Tüzecan, Kurum İletişim Müdürü Evrim Tümer, Hürriyet Gazetesi yazarları Fatih Çekirge ve Emel Armutçu ile Turkish Daily News yazarı David Judson, konuklarla sohbet etti.

Anneler Halk Oyunları Topluluğu’nda yer alan kadınlar, Fatih Çekirge’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den çok memnun olduklarını belirterek "Bizim başkanımızın bir eşi daha yok. O Eskişehir için bir şans. Kadınlara destek veriyor" dediler. Fatih Çekirge’nin "Yılmaz Büyükerşen’i Ankara’ya götürmek istiyorlar" demesi üzerine kadınlar "Biz başkanımızı kimseye vermeyiz" diye karşılık verdiler. Hürriyet Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü sayfalarının sergilendiği stant büyük ilgi gördü. Diyarbakır’daki 7’inci Kolordu Komutanlığı’nda görevli Dr. Selma Şarda, 4.5 aylık kızı Yağmur Yaprak Şarda’yı kucağına alarak sergileri gezdi.

Hürriyet Treni’nin gelişi nedeniyle Eskişehir Garı, TCDD yetkilileri tarafından Türk bayrakları ve çiçeklerle donatıldı. Gar yakınlarındaki Enveriye Tren İstasyonu yanında bulunan TCDD’nin ilk Genel Müdürü Behiç Erkin’in mezarı ziyaret edildi. Davetliler trene binerek mezarın bulunduğu yere gitti. Mezar ziyaretinde TCDD 1’inci Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Behiç Erkin’in torunu Emir Kıvırcık da bulundu.

Çiğ börek ikramı

Akbank Çocuk Tiyatrosu, Işıl Kasapoğlu’nun "Masal Masal İçinde" adlı oyununu, trenin tiyatro vagonunda sergilendi. Uluslararası Af Örgütü ve Bilgi Üniversitesi eğiticileri, çocuklar ve gençlerle insan hakları üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, her ilde çektikleri fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi hazırladı. TCDD’nin kendine ait bir vagonda hazırladığı "Tren Güzeldir" sergisinde yer alan oyuncak ve maket trenler de çok büyük ilgi gördü. Doğan Egmond tarafından hazırlanan "Çocuk Masalı" kitapları çocuklara hediye edildi. Eskişehir Çiğbörek Evi, garda kurduğu stantta halka ücretsiz olarak Eskişehir’in yöresel çiğ böreğini ikram etti.

Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü ve Hürriyet Treni Projesi yöneticisi Temuçin Tüzecan, 1 Temmuz 2008 tarihinden buyana 26 il ve 2 ilçeye gittiklerini söyledi. En görkemli karşılamanın Eskişehir’e olduğunu söyleyen Tüzecan, "Eskişehir en görkemli karşılamayı yaptı. Bunda TCDD ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı büyük. Hürriyet Treni’ne ilgi sürüyor" dedi.

Türk Kızılayı da Hürriyet Treni’nde

HÜRRİYET İnsan Hakları Treni Projesi’ne destek veren Türk Kızılayı, trenin gittiği bütün illerde kan bağışı konusunda halkı bilinçlendirecek. Her ilde trene eşlik edecek bir ambulansla isteyenlerin anında kan bağışı yapmalarına olanak sağlanacak. Hürriyet İnsan Hakları Treni Projesi’ni önemsediklerini belirten Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Ercan Saatçi, "Gidilen her şehirde Kızılay olarak ’Biz de bu trendeyiz’ demek istedik. Gidilen şehirlerde ihtiyaç sahipleri de varsa bunları not alacağız" dedi. Türk Kızılayı’nın gönüllülerce kurulan 4 bin 500 şubesi bulunduğunu belirten Saatçi, "Trene, bütün şehirlerde Kızılay gönüllüleri eşlik edecek. Buradaki ekipler hem Kızılay suyu ve sodası dağıtacak hem kan bağışı konusunda bilgi verecek. Bu sayede Türk Kızılayı’nın ’1 milyon iyi insan aranıyor’ sloganıyla bu yıl başlattığı Ulusal Kan Bağış Kampanyası’na da destek sağlanacak" diye konuştu.

TRENİMİZ BUGÜN AFYONKARAHİSAR’DA

10.00 ve 13.30 Uluslararası Af Örgütü atölye çalışmaları

11.00 Akbank Çocuk Tiyatrosu Masal Masal İçinde

11.30 Aile içi şiddete son semineri

12.30 İnsan hakları sohbeti

Gün boyu Hürriyet Hakkımızdır ve Demiryolu sergileri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!