Genç taksicinin ’ölümüne’ takibi

Güncelleme Tarihi:

Genç taksicinin ’ölümüne’ takibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00

Eyüp’te önceki gece, kendisine arkadan çarpan otomobili takip eden 24 yaşındaki taksici Havzullah Cavaş’ın önce terk edilmiş olarak otomobili, araçtan 1 kilometre uzakta da cesedi bulundu. Cinayete karıştığı tespit edilen otomobil ise sabah saatlerinde olay yerinden yüz metre ileride bir işyerinin otoparkına terk edildi.

GEÇEN yıl taksiciliğe başlayan 1 çocuk babası Havzullah Cavaş, dün saat 01.30 sıralarında arkadaşı Emin Erdem’i arayarak Aksaray’da kendisine arkadan çarpan gri renkli bir otomobilin Eyüp istikametine kaçtığını söyledi. Telefonda otomobili takip ettiğini söyleyen Havzullah Cavaş, ailesini de arayarak yardım istedi. Arkadaşları Cavaş’a ait 34 THM 86 plakalı taksiyi Haliç Köprüsü altında terk edilmiş olarak buldu. Bunun üzerine taksiciler, Eyüp Polis Merkezi’ne giderek olayı bildirip yardım istediler. Kısa bir süre sonra polise Eyüp sahil yolunda mezarlık önünde 3 el silah sesinden sonra bir kişinin otomobilden atıldığı ihbarı geldi.

CESEDİ OTOBÜS EZMİŞ

Polisle birlikte olay yerine giden Havzullah Cavaş’ın yakınları cesedi teşhis etti. Polis, Cavaş’ın sağ göğüs ve karın boşluğunda iki kurşun izi tespit etti. Otomobilden yola atıldığı saptanan Cavaş’ın üzerinden bir otobüsün geçtiği, cesedin bu nedenle parçalandığı bildirildi.

Cavaş’ın öldüğünü duyan ailesi ve taksici arkadaşları olay yerine akın etti. Yaklaşık yüz kişiyi bulan grup, polisin çalışmalarına engel olunca olay yerine Çevik Kuvvet Ekipleri çağrıldı. İncelemeler tamamlandıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Polis, alınan ifadeler doğrultusunda gri renkli Renault Megane marka otomobili araştırmaya başladı. Ancak bir ihbarı değerlendiren polis, sağ ve sol tarafında hasar bulunan ve bir otoparka terk edilmiş, gri renkli 34 TT 9006 plakalı Ford Mondeo marka bir otomobil buldu. Yapılan incelemede aracın içinde 3 adet boş kovan bulundu. Araştırmada batık bir rent a car şirketine kayıtlı ollduğu anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!