Genç oyuncu Alper Amerikan dizisinde

Güncelleme Tarihi:

Genç oyuncu Alper Amerikan dizisinde
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri "Kınalı Kar" ve "Aşka Sürgün" dizilerindeki rolüyle adından söz ettiren Alper Kul, "Ugarit" adlı Amerikan yapımı bir dizi filminde rol aldı.

Haberin Devamı

Set fotoğrafları için tıklayın

"Yılan Hikayesi", "Kınalı Kar", "Aşka Sürgün" dizilerindeki rolüyle adından söz ettiren genç oyuncu Alper Kul, "Ugarit" adlı Amerikan yapımı bir dizi filminde rol aldı. Kul, ekim ayında ABC kanalında gösterime girecek olan dizide, tarihi eser kaçakçısını canlandırıyor.Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldıktan sonra eğitimine Indiana Universitesi'nde devam eden genç oyuncu Alper Kul, Amerikan yapımı olan "Ugarit" adlı dizi filmde oynamak üzere geçtiğimiz aylarda Hollywood'a gitti. Ferzan Özpetek'le tanışıp, "Hamam" filminde rol almasından sonra hayatının akışının değiştiğini belirten Kul, "Bu film hayatımın dönüm noktası oldu. Bu filmin ardından IUSB Audition'ını kazandım ve Chicago'da oyunculuk yapabilme şansını edindim. Sonra 'Yılan Hikayesi', 'Kınalı Kar', 'Aşka Sürgün' adlı dizilerde rol aldım. Şu sıralar ekim ayında Amerika TV'lerinde gösterilecek 'Ugarit' adlı dizide rol alıyorum. Dizinin yapımcısı internetteki web sayfama ulaşmış, bana da bir randevu günü ve saati verdiler. Sınava katıldım ve kazandım" dedi.

Haberin Devamı

Genç oyuncu Alper Amerikan dizisinde
Â
Genç oyuncu Alper Amerikan dizisinde

Üç bölümden oluşan dizide bir tarihi eser kaçakçısını canlandırdığını belirten Alper Kul, konuşmasına şöyle devam etti: "Üç bölümden oluşan bir mini dizi. Yönetmenimiz Terry Cunningham. Rol arkadaşlarım ünlü dizi oyuncuları Joanne Kelly ile Ivan Sergei... Ekim ayında ABC'de yayınlanacak. Benim sahnelerimi bir haftada çektik. Dizide canlandırdığım karakterin adı Eyhab. Kahire müzesi basın ve halkla ilişkiler müdürüyüm. Devlet adına çalışıyorum ama tarihi eser kaçakçılarıyla da bağlantı halindeyim. Antik Ugarit kentinde yapılan kazıda bir obelisk (Şifreli taş) bulunuyor ve bu taş Kahire müzesine getiriliyor. Üç ayrı kentten çıkan bu obeliskler birleştirildiğinde büyük hazineye ulaşılma gerçeği var bir de. Durum böyle olunca, herkesin onların peşinde! Bu arada obelisk ortadan yok oluyor. Hemen ardından kaçmaca kovalamaca başlıyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!