Genç askerlerin sevinci

Güncelleme Tarihi:

Genç askerlerin sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Askeri okullarda mezuniyet sevinci, öğrenciden öğretmene herkesi sarmış durumda. ‘‘Komutan yetiştiren okul’’ olarak bilinen Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden de bu yıl 24'ü yabancı uyruklu, 201 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler, mezuniyet sevincini, keplerini ve birbirlerini havaya atarak kutladılar. Mezunlara seslenen Okul Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Zekeriya Öztürk, okulun bugüne kadar 7 genelkurmay başkanı, 19 kuvvet ve jandarma genel komutanı, 15 ordu komutanı yetiştirdiklerini hatırlattı. Dönem birincisi Ekip Kalır, yaş kütüğüne plaket çaktı. Diploma alınırken ailelere fotoğraf çekme izni verildi.

DENİZ ASTSUBAY

Deniz Astsubay Hazırlama Okulu 106'ncı dönem mezunu 205 astsubay, önceki gün düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Astsubaylar, Beylerbeyi'ndeki okullarının bahçesinde düzenlenen törende mezuniyetleri şapkalarını havaya fırlatıp şampanya patlatarak kutladılar. Okul Komutanı Deniz Kurmay Albay Ekrem Işılay, Deniz Astsubay Hazırlama Okulu'nun 1973-74 eğitim yılından bu yana 5 bin 30 öğrenci mezun ettiğini söyledi. Dereceye giren ilk üç öğrenci Burhan Çalhan, Berat Topçu, Ercan Cömert'e Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral M. Atilla Şenkul tarafından diplomaları ve ödülleri verildi. Okul birincisi Burhan Çalhan yaş kütüğüne plaket çaktı.

İZMİR MALTEPE

İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun olan 365 öğrenci de, törenle diplomalarını aldı. Okul Komutanı Topçu Kurmay Albay Naci Beştepe, 365 mezunun içinde 12'si Azerbaycan, 2'si KKTC, 8'i Türkmenistan ve 3'ü Arnavutluk olmak üzere toplam 25 yabancı uyruklu misafir öğrenci olduğunu söyledi. Okul birincisi İbrahim Kocaman'a diploması ve ödülleri İzmir Valisi Erol Çakır tarafından verildi. Okul ikincisi Hüseyin Pehlivan, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Doğu Aktulga'dan, okul üçüncüsü Naci Akdemir de NATO Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök'den diplomasını aldı.

KULELİ LİSESİ

Kuleli Askeri Lisesi'nin 152'nci dönem eğitim ve öğrenimini tamamlayan 333 subay adayı, dün düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Harbiye adayı genç öğrenciler, geçen yıl sonunda ‘‘ISO 9001’’ kalite güvence belgesi alan Kuleli Askeri Lisesi'nin ilk mezunları olma unvanına da kavuştular. Törene Harp Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen de katıldı. Saygı duruşu ve marşların okunmasından sonra 152'nci dönemi Fatih Kutlucan'ın birinci, Barış Yıldız'ın ikinci, Hüseyin Ilgız'ın ise üçüncü bitirdikleri açıklandı. Okulun komutanı Kurmay Albay Necati Özbahadır, atanma nedeniyle okulun armasını yeni Komutan Kurmay Albay Sinan Ertung'a teslim etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!