Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 15:22

BURSA’nın Gemlik İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Acar (54) Cumhuriyet Savcılığı’nca 6 aydan beri sürdürülen yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklandı. Acar ile birlikte gözaltına alınan diğer başkan yardımcısı Özkan Ateşli (30) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gemlik Belediye Başkanı CHP’li Fatih Mehmet Güler de ifade için Cumhuriyet Savcılığı’na çağrıldı.

Gemlik Cumhuriyet Savcılığı tarafından geçen yıl haziran ayından beri doğrudan alım ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında belediye başkan yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli ifade için dün savcılığa çağrıldı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Acar tutuklanırken, Ateşli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcılık Özkan Acar’ın tutuklanması için bguün bir üst mahkemeye itiraz ederken, Tutuklanan Cemil Acar’ın avukatlarının da tutuklamaya itiraz edecekleri belirtildi.

BAŞKAN GÜLER DE İFADE VERİYOR

Bu gelişmelerin ardından aynı soruşturma kapsamında Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler bugün ifade için Gemlik Cumhuriyet Savcılığı’na çağrıldı. Başkan Güler’in yolsuzluklarla ilgili soruşturma kapsamında ifadesi alınıyor.

Gizlilik kararı bulunan soruşturma ile ilgili olarak daha önce 8 kişi tutuklanmış, 5 kişi ise serbest kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!