Gelin, kayınvalidesini namaz kılarken öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Gelin, kayınvalidesini namaz kılarken öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 12:14

Adana’da kayınvalidesi 67 yaşındaki Kudret Gürler’i soba yakma yüzünden 37 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 24 yaşındaki Semra Gürler’in, kayınvalidesi namaz kılarken eşinin eldiveniyle cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Katil zanlısı gelinin eşi 34 yaşındaki Mehmet Sıddık Güler, “Asıl hedefte ben vardım. Beni öldüremeyince annemi öldürdü. Amacı, malıma mülküme sahip olmak” dedi.

Dekorasyon işiyle uğraşan Mehmet Sıddık Gürler, 1.5 yıl önce görücü usulüyle Semra Gürler ile evlendi. Gürler, geceleri zamansız kalkan, yastığının altına bıçak ve makas koyan eşi Semra ile geçinemeyince boşanma davası açtı. Aile büyükleri araya girerek, davadan vazgeçildi. Semra Gürler iddiaya göre, 6 Şubat’ta birlikte kaldıkları kayınvalidesi Kudret Güler’i bıçaklayarak öldürdükten sonra polise teslim oldu.

Kayınvalidenin cesedi seccade üzerinde bulundu. Kayınvalide katili gelin tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde şok iddialarda bulundu. Kayınvalidesinin soba yakma yüzünden kendisine bıçakla saldırdığını öne süren gelin Gürler, “Sobayı yaktığım için bana bağırdı. Beni evden kovmak istedi. Namaz kılmaya başlamıştım. Kayınvalidem elinde bıçakla ‘seni öldüreceğim’ diyerek yanıma geldi. Elinden bıçağı aldım sonrasını hatırlamıyorum. Ben öldürmeseydim, kayınvalidem beni öldürecekti” iddiasında bulundu.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı, soruşturmayı tamamlayarak katil zanlısı gelin hakkında Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan dava açtı. Önümüzdeki günlerde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayacak olan katil zanlısı gelinin, kayınvalidesini otopsi raporuna göre, boyun ve kafa bölümünden 9, göğüs ve batın bölgesinden 17, el, kol bölgelerinden ise 11 olmak üzere toplam 37 bıçak darbesiyle öldürdüğü belirlendi.

‘ASIL HEDEFİ BENDİM’

Katil zanlısı Gürler’in eşi Mehmet Sıddık Gürler, eşi Semra’nın poliste ve mahkemede verdiği ifadesinin yalan olduğunu, annesini namaz kılarken başına tahta ile vurduktan sonra bıçaklayarak vahşice öldürdüğünü iddia etti. Asıl hedefin kendisi olduğunu iddia eden Gürler, “Amacı beni öldürmekti. Her gün yastığının altına makas ve bıçak koyuyordu. Beni öldüremeyince annemi öldürdü. Cinayeti de benim motosiklet eldivenimle işlemiş. Eldivenleri yatak odasına atmış. Kaçarken de evin tapusunu da yanına almış. Eğer şeytanca planı tutsaydı beni annemin katili yapıp 6 dairemin üzerine konacaktı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!