Gelin almaya giden minibüse otomobil çarptı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Gelin almaya giden minibüse otomobil çarptı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 12:51

BİLECİK’ten Van’a gelin almaya giden minibüse arkadan otomobil çarptı. Yoldan çıkarak şarampole yuvarlanan minibüs ile otomobilin sürücüleri öldü, araçlarda bulunan 3'ü kadın 7 kişi yaralandı.

Bilecik’ten gelin getirmek için Van’ın Muradiye İlçesi'ne giden Mehmet Şirin Işık yönetimindeki 11 DS 156 plakalı minibüse Patnos’tan Erciş yönüne giden Zeynel Abidin Çelik yönetimindeki 65 DH 274 plakalı otomobil arkadan çarptı. Patnos’un Değirmendüzü Köyü yakınlarında dün meydana gelen kazada her iki sürücünün de direksiyon kontrollerini yitirmesi sonucu araçlar şarampole yuvarladı. Araç sürücüleri Mehmet Şirin Işık ile Zeynel Abidin Çelik olay yerinde yerinde öldü. Minibüste bulunan aynı aileden Şahnaz (60), Seyfettin (60), Hanım (65), Herdem (24), Turan (25), Alişan Işık (11) ile Vedat Demir ise yaralandı. Yaralılardan bazıları sıkıştıkları araçtan güçlükle çıkarıldı ve ambulanslarla Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Minibüste bulunan ve annelerinin kucağında olduğu için şans eseri yara almadan kurtulan küçük çocukların ağlamaları yürekleri sızlattı. Yaralılardan durumları ağır olan Şahnaz, Herdem, Hanım Işık’la Vedat Demir ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Patnos Devlet Hastanesi'ne ait ambulanslardan kaza yerine gelen birisinde sürücü dışında hiçbir sağlık personelinin olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu nedenle yaralıların sedyeyle ambulansa taşınmasına çevredeki vatandaşlar yardım etti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!