Geleceğimizi göremiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Geleceğimizi göremiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Kamışlı’da cuma günü resmi tatil. Sıcaklığın 50 dereceye vardığı kent, güneş batana kadar ölü. Kentte rejim karşıtı yürüyüşlerde siyasi mesajlar verilirken, sosyal hayatın gerçekliği can yakıyor.

Haberin Devamı

Giderek büyüyen benzin kuyrukları, biriken çöpler ve esnafın durma noktasına gelen işleri hayatı olumsuz etkilerken, bir esnaf yaşamı, “Önümüz karanlık, geleceği göremiyoruz” diyerek özetliyor. Türki Suki (Türk pazarı) diye adlandırılan bir pazarda halkla Suriye’nin geleceğini ve yaşamı konuştuk.

Zulüm payidar olmaz

Esnaf İsa Muhammed, akıllı insanların sorunlarını oturup konuşarak çözdüklerini, Ortadoğu’da ise halkların birbirini öldürerek çözmeye çalıştığı anlatıp, şöyle konuşuyor: “Önümüz karanlık. Gün geçtikçe bitip tükenme durumuna geliyoruz. Artık işlerimiz olmuyor. Kör kurşunların nereden ve kimden geleceği de belli değil. Kargaşa içindeki bu topraklarda canımızı tehlikeye atarak çoluk çocuğun ekmeği için uğraş veriyoruz” diyor. Adnan Hasan ise “İmkanım olsa Türkiye veya Avrupa’ya giderdim. Suriye’nin nereye doğru yol alacağı bilinmiyor. Çıkmaz bir sokakta gibiyiz. Ülkenin iyiye gideceğini sanmıyorum. Gelecek daha kötü olacak. Bizler 10 yıl çalışsak bile eski günlerimize dönemeyiz. Bu insanımızın sorunlarını şiddetle çözme alışkanlığından kaynaklanıyor.” Ahmet Hasan da hayat tecrübesinden çıkardığı sonuçları şöyle değerlendiriyor: “Zulmün sonu düzelmedir. Biz biliyoruz ki bu sıkıntılarımızın sonunda düzlüğe çıkacağız. Ümidim bu yöndedir. Zulüm asla payidar olmaz.” Beyaz eşya ticareti yapan mağaza sahibi Abdullah Sami, “Endişemiz çocuklarımızın bu kaostan büyük zarar görecek olması. Onların ölmesini istemiyoruz. Bu kargaşada ölenler kesinlikle yok yere giderler” diyor.

Haberin Devamı

Benzin kuyrukları

Türk Çarşısı’ndaki herkes endişeli. Hama, Humus ve en son olarak ticaret kenti Halep’in iç karışıklıklara teslim olması nedeniyle ticaret durma noktasına gelmiş. Değişik yerlerdeki petrol istasyonları insanların akınına uğruyor. Tıpkı Irak savaşından sonra petrol sıkıntısının bir benzeri Kamışlı’da var. Petrol istasyonları sahipleri, akaryakıtın bulunmadığını söylerken, benzin ya da mazot almak isteyenler karaborsada depolandığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!