Geçmişin düşmanları buluştu

Güncelleme Tarihi:

Geçmişin düşmanları buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 16:22

MALATYA Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği, 12 Eylül 1980 ihtilali öncesi birbirine kurşun sıkan sağ ve sol görüşlü kişileri aynı çatı altında buluşturdu.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Yusuf Sümer Yalçın, kurdukları dernekteki arkadaşların çoğuyla o dönemde birbirlerine hep düşman gözüyle baktıklarını belirterek, "Ama 31 yıl sonra anladık ki bizi kullanmışlar. Turan Emeksiz Lisesi Derneği’nin Türkiye’ye vermek istediği mesaj da bu, bizi 80 öncesi kullandılar" dedi.

Gençlere seslenerek, kullanılmamalarını öğütleyen Yalçın, şunları söyledi:

"Arkadaşlığı, dostluğu, muhabbeti hiçbir şeye değişmeyin. Türkiye hepimize yeter ama dostluksuz sevgisiz insanlık da hiç bir şeye değmez. 80’li yıllarda birbirlerine silah sıkan arkadaşlarımız var. Allah’a şükür birbirlerini vurmamışlar şimdi ise aynı çatı altında çok güzel bir dostlukları var. Bu güzelliği herkesin görmesini istiyoruz."

Dernek üyelerinden Yahya Zengin de o yıllarda üzerinden oynanan oyunun şimdi ise Türk- Kürt arasında oynanmak istendiğini belirterek, "Gerçekten birbirlerini öldürmek için kurşun sıkan gençler şu anda kucaklaşıyorlar. Şu anda yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor beraber iş yapıyorlar" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!