Gecikmiş de olsa güzel bir gelişme

Güncelleme Tarihi:

Gecikmiş de olsa güzel bir gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Hrant Dink davasıyla ilgili açıklamalarına karşı, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın gecikmiş de olsa Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmek istemesi güzel bir gelişme. Böylelikle bilmediğimiz bazı şeyler ortaya çıkabilir” dedi.

Kılıçdaroğlu, Hizbullah- AK Parti ilişkisine ilişkin iddiaları konusunda da, “Başbakan MİT Müsteşarına sorsun, müsteşar ona doğru bilgi vermiyorsa gitsin Batman’da bir kahveye otursun, halkımız kendisine o derneğin Hizbullah’la ilişkisini söyler. AKP ile Hizbullah arasındaki işbirliği, seçim ve referandum işbirliği. Onların eli birilerinin cebinde; elleri vatandaşın cebinde. Neden Başbakan ‘Kimin eli kimin cebinde belli değil’ örneğini veriyor. Çünkü Başbakanın kafası, onların kafası ancak yolsuzluklara çalışıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Aksırıncaya, tıksırıncaya” sözlerine yönelik açıklamasıyla ilgili olarak, twitter hesabına “Recep Bey ‘Sinirlilik doğamda var’ diyor; ‘Mazeretim var asabiyim durumu.’ Türkiye’yi bu asabiyetten kurtaracağız” yazdı. CHP liderinin, mesajında, MFÖ’nün (Mazhar Fuat Özkan) “Mazeretim var asabiyim ben” şarkısını alıntılaması dikkat çekti.
Bu arada Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla açtığı 5 davanın 3’ünden toplam 20 bin TL ödemeye mahkûm oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!