Gecekondu Dönüşüm Projesi bedeline itiraz ettiler

Güncelleme Tarihi:

Gecekondu Dönüşüm Projesi bedeline itiraz ettiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 16:32

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Mersin’in Erdemli İlçesi’nde ‘Gecekondu Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde yaptığı konutların sosyal alanı haline getirilecek 320 gecekondu için belirlenen bedele itiraz edildi.

Gecekonduların bulunduğu mahallede geçtiğimiz şubat ayında temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan TOKİ konutlarının sosyal donatılarının yapılacağı 320 gecekondu için TOKİ eksperleri bedel belirleme çalışmasını tamamladı. TOKİ konutlarından birer daire verilecek olan gecekondu sakinleri, evleri için belirlenen bedelin kendilerine verilecek konutların peşinatı kabul edileceğinin açıklanması üzerine bedele tepki gösterdi. Evleri için 3-4 bin YTL değer biçildiğini ileri süren gecekondu sakinleri, bu bedellere itiraz etti. 30 yıldır gecekonduda oturan Abdullah Duman “Biz yıllardır burada oturuyoruz. TOKİ’ye ve buradan taşınmaya karşı değiliz, ama evlerimizin bedellerinin gerçek fiyatlar üzerinden verilmesini istiyoruz. 30 bin YTL’ye mal etimiz evlerimize 3-4 bin YTL değer biçiliyor. Bir an önce yeniden inceleme yapılıp, bedellerin gerçek fiyatlar üzerinden verilmesini istiyoruz” dedi.
Erdemli Belediye Başkanı AKP’li Musa Mutlu ise, vatandaşların kendilerine getirdiği itiraz dilekçesini, TOKİ Genel Müdürlüğü’ne elden göndereceğini, itirazın orada değerlendirileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!