Gebelik hesaplama nasıl yapılır? Gebelik hesaplama aracı

Güncelleme Tarihi:

Gebelik hesaplama nasıl yapılır Gebelik hesaplama aracı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 16:30

Anne adayları, bir bebek beklediklerini öğrendikleri andan itibaren gebelik süreciyle ilgili tüm detayları öğrenmek istiyor. Bebeklerin gelişimini takip etmenin yolu ise gebelik hesaplama yapmaktan geçiyor. Peki, gebelik hesaplama nasıl yapılır? Gebelik hesaplaması yaparken nelere dikkat etmeli?

Haberin Devamı

Gebelik hesaplama, anne adaylarının en çok araştırma yaptığı konuların başında geliyor. Sürekli ultrasona girmek istemeyen anne adayları, çoğu zaman parmak veya takvim hesabıyla gebelik sürecini takip etmeye çalışır. Peki, gebelik hesaplaması nasıl yapılır?

Gebeliğin süresi veya bebeğin kaç haftalık/aylık olduğu, annenin son adet döneminin ilk gününden itibaren hesaplanır. Gebeliğin kesin tarihi neredeyse hiç bilinmediğinden, son adet döneminin ilk günü bebeğin kaç haftalık olduğunu ölçmek için kullanılır. Son adet tarihine göre, tahmini son tarih, dönemin ilk gününden itibaren 40 haftadır. Bu sadece tahmini bir hesaplamadır, çünkü bebeklerin sadece yaklaşık % 5'i tahmini vadeleriyle doğmaktadır.

GEBELİK HESAPLAMA ARACI

T.C Sağlık Bakanlığı’nın sağlık ve özellikle gebelik konularında bilgilendirici olan http://www.annevebebek.gov.tr/ sayfası üzerinden gebelik hesaplaması yapabilir, bu süreçte merak ettiğiniz tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

GEBELİK HESAPLAMA ARACI İÇİN TIKLAYIN!

GEBELİK SÜRELERİ İLE İLGİLİ KABUL EDİLEN AY/HAFTALAR

Gebelik hesaplaması yaparken kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

– 4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir.
– 8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir.
– 12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir.
– 16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir.
– 20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir.
– 24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir.
– 28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir.
– 32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir.
– 36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
– 40 hafta bittiğinde 9 ay 10 gün tamamlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!