GBT isyanını yargıya taşıdı

Güncelleme Tarihi:

GBT isyanını yargıya taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:00

Haftada beş gün kullandığı metrobüs durağında, her seferinde polis tarafından aranıp sorgulanan genç, savcılığa suç duyurusunda bulundu: Hürriyetim engelleniyor, huzurum bozuluyor...

WEB programlama eğitimi alan Tolga Karadağ (30), Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı’nda sürekli çevirip üstünü arayan ve GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yapan polisler hakkında, hürriyetini kısıtladıkları ve huzurunu bozdukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Karadağ savcılığa sunduğu dilekçesinde, “Aranma kadrolusu oldum” dedi. 10 Şubat’ta Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

Hem arama hem kızma

“Küçükyalı’daki evimden haftanın beş günü Şirinevler’deki kurs merkezine metrobüsle gidiyorum. Ancak polisler Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı’nın alt geçidinde sürekli beni durduruyor. Üst araması ve GBT sorgusu yapıyor.
Ceplerimi boşaltıyor, ayakkabılarıma kadar kontrol ediyorlar. Aramaların birinde cebimden ağrı kesici hap çıktı. Çok bilinen bir hap olmasına rağmen ne olduğunu sordular. Ağrı kesici olduğunu söyledim. Reçete istediler. Yanımda yoktu. Beni zorla eczaneye götürmek istediler. Şikâyet edeceğimi söyleyince de bıraktılar. Alt geçitte yedi sekiz genç polis memuru zaman zaman sayıları beş altı kişiyi bulan yolcuları durdurup önce kimliklerini alıyor, ardından duvara dayayıp üst araması yapıyor. Bunları yaparken kibar olmadıkları gibi, üstünü aratmak istemeyene ise ‘Biz polisiz ararız’ diye kızıyorlar. Artık alt geçitten geçmiyor, etrafından dolaşıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!