Gazze’ye insani yardımlar kesintisiz ulaşmalı

Güncelleme Tarihi:

Gazze’ye insani yardımlar kesintisiz ulaşmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında “Gazze ile ilgili başından beri ortaya koyduğumuz insani, vicdani, adaletli tutum ve yaklaşımımızı bugün de sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tuğamiral Aktürk toplantıda şu bilgileri verdi: “Gazze’de çatışmalara insani ara verilmesi konusunda varılan mutabakat ile akabinde söz konusu aranın tekrar uzatılması ve insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması sonrasında, 1 Aralık itibarıyla uzlaşmanın sona ermesini kaygı verici bir durum olarak görüyoruz. İsrail, saldırılarını sürdürdüğü müddetçe bölgesel barışa yönelik tehditler de artmaktadır. Beklenti ve temennimiz; çatışmaların derhal sonlandırılarak Filistinlilerin maruz kaldığı zulme son verilmesi ve bir an evvel kalıcı ateşkes ilan edilmesi, insani yardımların kesintisiz ve yeterli şekilde Gazze’ye ulaştırılması, iki devletli çözüm temelinde, adil ve kalıcı bir barışa yönelik sürecin başlatılmasıdır.

TERÖRLE MÜCADELE

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada etkisiz hâle getirilen 56 terörist ile birlikte, bu yıl etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 32’ye ulaştı. Suriye’de yıl içinde birliklerimize yönelik gerçekleştirilen 467 taciz ve saldırıya gerekli karşılık verilerek 27’si son bir haftada olmak üzere 1435 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

SINIR GÜVENLİĞİ

Son bir haftada hudutlarımızdan yasadışı yollarla geçmeye çalışan 212 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 1’i FETÖ, diğeri PKK’lı olmak üzere, 2’si terör örgütü mensubu. 2 bin 367 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

YENİ SİLAH SİSTEMLERİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; 13 adet DROPS aracı, 25 adet L-UMTAS-Tandem füzesi, 4 adet AVCI-2 görüntüleme sistemi, 6 adet TB-2 SİHA’nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır. Yerli ve milli üretim TUNA motorlarının ‘Kirpi’ ve ‘Vuran’ zırhlı araçlarına takılmasıyla ilgili olarak 50 adet aracın muayene kabul faaliyetine ise 4 Aralık’ta başlanmıştır.”

 

BAKMADAN GEÇME!