Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiye'ye getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 16:52

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirildi. Hastalar, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi altına alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuvözdeki bebeklerin ve diğer kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini Türkiye'ye getiren uçaklar El Ariş Havalimanı'ndan dün 22.00'de kalkmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eşlik ettiği Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

Hastaların sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip edildi. Saat 00.21'de Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklardaki hastalar, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi altına alınacak.

"27 HASTANIN GETİRİLMESİYLE ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK"

Yardım uçağıyla birlikte Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Koca, 14 Kasım'da Mısırlı mevkidaşı ile görüştüklerini ve Gazze'de bulunan kanser hastalarının Mısır'a geçmesi üzerinde mutabık kaldıklarını belirterek, "Günün erken saatlerinde Türkiye’den hareket ederek önce başkent Kahire’de değerli meslektaşım Sağlık Bakanı Gaffar ile ikili bir görüşme gerçekleştirdim ve Gazzeli hastaların tedavi gördüğü, birisi çocuk hastanesi olmak üzere iki farklı hastaneyi ziyaret ettik. Öğleden sonra ise Refah Sınır Kapısı'na yakın bölgede bulunan El Ariş kentindeki hastaneyi ziyaret ederek, Gazzeli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Uluslararası sağlık diplomasisi ve sahada yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, 27 hasta ile 13 refakatçinin Cumhurbaşkanlığımıza ve Millî Savunma Bakanlığımıza ait uçaklarla Türkiye’ye getirilmesiyle önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Altını önemle çizmek istediğim bir konu şudur: Mısır’ın, gemiyle yardım göndermesine izin verdiği ve aynı zamanda Refah Sınır Kapısı üzerinden hasta transferine izin verdiği ilk ülke Türkiye’dir" ifadelerini kullandı.

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

Haberin Devamı

SAHRA HASTANELERİ

Türkiye'ye getirilen Gazzelilerin Ankara'daki hastanelerde tedavilerine devam edileceğini dile getiren Koca, "Tüm bu gelişmelerle birlikte, Gazze’de Refah Sınır Kapısına yakın olan bölgede, ilgili iç ve dış paydaşlarımızca uygun görülen noktalarda ve aynı zamanda Mısır tarafında sahra hastanelerinin kurulması ve bu hastanelerde Mısırlı dostlarımızla ortak hizmet verilmesi konusunda da önemli mesafe kaydettik. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere, Türkiye her zaman mazlumların yanında olmaya, adaletin, hakkın ve hukukun sesi olmaya, dost ve kardeşlerini iyi ve kötü günde yalnız bırakmamaya devam edecektir" diye konuştu.

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

Haberin Devamı

Öte yandan Bakan Koca, koordinasyon ekibinin bölgeye gönderilen 8 sahra hastanesinin kurulumu için yer tespit çalışmalarını yürüttüğünü ve en kısa sürede Refah Sınır Kapısı'na yakın bir bölgede hastaneyi kurma konusunda başarılı olabileceklerini kaydetti.

Başta plastik cerrahi olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda ekip göndermek için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Koca, gelecek günlerde bu ekibin bölgeye takviye edileceğini ekledi.

 

"SADECE BİR HASTA KAN HASTALIKLARI GRUBUNDA"

Gelen hastaların hepsinin kanser hastası olduğunu ifade eden Bakan Koca, "Özellikle Türk-Filistin Dostluk Hastanesinde ağırlıklı olarak takibi yapılan hastalar da var. Sadece bir hasta kan hastalıkları grubunda ama o hastamızda kemik iliği nakli yapılmak üzere getirilen 15 yaşında bir kardeşimiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser ve çocuk hastalarının Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde de hastaların gelmesini umduklarını kaydetti.

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

BAKAN KOCA'DAN GAZZELİ ÇOCUKLARA ZİYARET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır’ın başkenti Kahire’de tedavi gören Gazzeli çocukları ziyaret etti. Çocukları ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Koca, “Kahire'de tedavi gören Gazzeli yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret ettik. İhtiyaç duyan hastalarımızın Türkiye'ye getirilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Her Gazzeli hastanın tedavisi, insanlığın onurunu kurtarmaya dönük bir çabadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

 

YARALANAN KADININ SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

Bakan Koca hastaneye ziyareti Gazzeli yaralı bir kadınla konuştu. Gazzeli kadının 'Ailemden 17 kişi hayatını kaybetti, enkazdan 4 saat sonra çıktım' sözleri duygulandırdı.

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE SAĞLIK YARDIMI

Gazze'ye sağlık yardımı taşıyan askeri uçak, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra 23 palet ilaç ve tıbbi malzeme ile Kayseri 12'nci Ulaştırma Ana Jet Üssü'nden havalanan uçak Mısır'a indi. Gazze'ye sağlık yardımı taşıyan uçakta, uzman doktor ve hemşirelerin de aralarında olduğu 9 sağlık çalışanı bulunuyor. Sağlık ekibi, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmalar çerçevesinde yaralı sivillerin tedavisinde görev yapacak. Uçak, Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na indi.

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiyeye getirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!