Gazze'deki katliamı anlatan müftünin gözyaşları

Güncelleme Tarihi:

Gazzedeki katliamı anlatan müftünin gözyaşları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 12:00

KONYA İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Filistin halkı için başlatılan yardım kampanyası ile ilgili düzenlediği basın toplantısında göz yaşlarını tutamadı. Müftü Özbuğday, konuşmasına kısa süre ara verdikten sonra sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Yardımcıları ile birlikte makamında basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İsrail’in, Filistin’e saldırısı sonrası Gazze’de halkın yaşadıklarını anlatırken duygulandı. Özbuğday, konuşurken bir ara gözyaşlarını tutamadı. Konuşmasına kısa süre ara veren Özbuğday, cebinden çıkardığı mendille gözyaşlarını sildi. Daha sonra konuşmasına devam eden Özbğday, toplantının sonunda basın mensuplarından özür dileyerek, “Televizyondaki o manzaraları görünce, masum yavruları görünce ben çok üzülüyorum. Kendimi tutamıyorum. Şimdi de duygulandım. Sizlerden özür diliyorum. Kusura bakmayın” dedi.

İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırılarınının, yüzlerce sivil ve masum insanın öldüğü kirli bir güç gösterisine ve katliama dönüştüğünü belirten Şükrü Özbuğdaycı, “Bunu bir din ve medeniyet savaşı olarak, hatta savaş olarak nitelemek gerçeği görmemek olur. Bu ve benzeri olaylar, bütün dinlerin gayri ahlaki olarak kabul ettiği kirli bir güç gösterisidir” diye konuştu. Filistin’de yaşanan son gelişmenin yıllardır barış için sarf eden çok yönlü çabalara indirilmiş ciddi bir darbe olduğunu belirten Özbuğday, bütün bölgenin istikrarsızlığını perçinlemekten, toplumlara nesiller boyu sürecek kin, öfke, nefret ve şiddet yüklemekten başka bir işe yaramayacağını vurguladı.

Haberin Devamı


DİN ADAMLARINA ÇAĞRI

Dünya üzerindeki dini liderleri bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye davet eden Konya Müftüsü Özbuğday, “Dünyanın barış içerisinde olması, insan hayatına saygı bütün dinlerin ortak çağrısıdır. Bu bakımdan hangi din adamı olursa olsun, bugün yaşanan insanlık dramına duyarsız ve sessiz kalmaları doğru değildir. Onun için hangi dine mensup olursa olsun bütün din adamlarının bu konuda gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti göstermeleri gerekir” diye konuştu.


YARDIM KAMPANYASI

9 Ocak Cuma günü konunun cuma namazında vaazlarda antılacağını ve ayrıca konu ile ilgili hazırlanan özel hutbe okunacağını kaydeden Müftü Buğdaycı, “Türkiye Diyanet Vakfı da cuma namazından sonra yurt genelinde bütün camilerden yardım toplama kampanyası düzenlemiştir. Kampanya bir hafta boyunca devam edecektir. İlgili banka hesap numaraları başkanlığımız internet sayfasında müftülüklerde ve cami girişlerinde duyurulmuştur. Yapacağınız bu yardımlar mazlum Filistinli kardeşlerimizin ihtiyacına harcanacaktır” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!