Gazze'de intihar saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Gazzede intihar saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 08:34

Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Erezgeçiş noktasında bir Filistinli kendini havaya uçurdu. İntihar saldırısında, 2 İsrail askeri yaralandı.

Haberin Devamı

Filistinli işçilerin İsrail`deki işlerine gitmek için her sabah geçtiği Erez`de, bir İsrail kontrol noktasında düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre, saldırgan öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

intihar saldırısının sorumluluÄŸunu Hamas örgütü, üstlendi. Hamas`tan yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyen kiÅŸinin, Teisir El Acarmi adlı 22 yaşında bir Filistinli olduÄŸu açıklandı.Â

Açıklamada, saldırganın, Gazze`deki Cebaliya mülteci kampında yaÅŸadığı belirtilirken, saldırının, örgütün üst düzey askeri liderlerinden Mahmut Ebu Hanud`un öldürülmesine misilleme olup olmadığına iliÅŸkin bilgi verilmedi.Â

İsrail ordu sözcüsü, Filistinli intihar saldırganının, kontrol noktasında, üzerindeki bombaları patlatarak kendiyi hava uçurduğu saldırıda, 2 İsrail askerinin kolları ile ayaklarından hafif yaralandığını kaydetti.

Saldırının, İsrail`in geçen Cuma günü Hamas örgütünün üst düzey bir yetkilisini öldürmesinin ardından ve Amerikalı özel temsilcisi Anthony Zinni`nin bugün yeni barış girişimini başlatmak için bölgede temaslarda bulunmaya başlamasından önce düzenlenmesine dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!