Gaziye verilen 'ev' sözü yarım kaldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziye verilen ev sözü yarım kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 13:00

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu iki kolu ile bir ayağı ve gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit'e verilen “ev” sözü, yarım kaldı.

Haberin Devamı

Terörün uzuvlarını almasına rağmen pes etmeyen, tedavi gördüğü TSK Rehabilitasyon Merkezi Gazi Uyum Evi'nde görüp aşık olduğu Hilal Şimşek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un nikah şahitliğinde evlenerek hayata gülümseyen Yılmaz Yiğit'in mutluluğu yarım kaldı. Çünkü Yiğit'in, tedavisinin ardından eşi Hilal ile birlikte yerleşmeyi düşündüğü ev, söz verilmesine rağmen yarım kaldı. Gazi Yiğit, bir yandan moralini bozmayarak tedavisinin tamamlanması, diğer yandan da evine kavuşacağı günü bekliyor.

20 Haziran 2007 tarihinde Şırnak'taki bir operasyonda teröristlerin kurduğu pusu sonucu mayına basarak iki el ile bir ayağı ve gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit'e belediye tarafından ev yapılması için Abdurrahman Mahallesi'nde 288 metrekarelik arsa temin edildi. Daha sonra bu arsanın üzerine evin temeli atıldı ve duvarları örülerek beton dökme aşamasına gelindi ancak inşaat bir türlü bitirilemedi.

Gazinin babası Gülabi Yiğit yaptığı açıklamada, gazi oğluna verilen sözün bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini belirtti.

'GAZİYE TOKİ'DEN EV ALIN YA DA EV YAPIN'

Saraçlar Caddesi'nde kuş yemi satışı yaparak yaşamını sürdüren Baba Yiğit, “Çocuğumun Şırnak'ta mayına basarak kolu, ayağı gitti. Hastanedeki tedavisinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi'nde rehabilitasyona başladı. Bir yıl orada kaldıktan sonra Jandarma Genel Komutanı'na çıkıyor ve (Komutanım benim evim elverişli değil) diyor. Jandarma Genel Komutanı da Edirne Jandarma Komutanını arayıp, 'gaziye ya TOKİ'den ev alın ya da ev yaptırın' demiş. Bunun üzerine para toplanıp bu arsa satın alındı. Yapısını belediye üstlendi, duvarlar çıktı, kaldı” dedi.

Kıyık'taki oturdukları evin kullanışlı ve sağlıklı olmadığını vurgulayan Gülabi Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle evin bir an önce yapılıp teslim edilmesini bekliyoruz. Ayrıca, güvenli olmayan bu evimizde oğlumun dizüstü bilgisayarı, televizyonumuz ve cep telefonum çalındı. Tüm aramalara rağmen hırsızlar yakalanmadı.”

'BENİM YAPTIRACAK GÜCÜM YOK'

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisini sürdüren Gazi Yılmaz Yiğit ise başına gelen olaydan sonra dönemin Jandarma Genel Komutanı'nın kendisini çağırdığını ve ihtiyacı olan ev sorununun çözülmesi için Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği ile görüştüğünü anımsattı.

Edirne Belediyesinin bunun üzerine kendisine arsa temin ettiğini ve ev yapılacağı sözünü verdiğini iddia eden Yiğit, “Bana bu arsayı aldılar. Tapusu Edirne İl Jandarma Komutanlığında olan bu arsanın üzerine ev yapacaklarını söylediler. Bunu da gazeteciler haber yaptı. Daha sonra bir müteahhit ile görüşülerek evin temeli atıldı, duvarları çıkıldı. Ancak, bir yıldır tamamlanmadı. Evin tamamlanmasını bekliyorum. Bunu benim yaptıracak gücüm yok” dedi.

BELEDİYE: “MAALESEF FAZLA OLANAĞIMIZ BULUNMUYOR”

Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, geçmiş yıllarda belediyeye gelen ve ev ihtiyacı olan gazi Yılmaz Yiğit'e arsa temin ettiklerini söyledi.

Döleneken, Edirne Belediyesi'nni bu konularda son derece duyarlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Nitekim Edirne'de Şehit ve Gazi Derneğine verdiğimiz çok büyük bir alan var. Bu alanı da onlar için yeşillendirdik, ağaçlandırdık tesis yaptık. Bu anlamda elimizden geldiği kadar en zor koşullarda bile bu insanlarımıza bizim için şehit düşen, gazi olan insanlarımıza sahip çıktık. Sahip çıkmayı da sürdüreceğiz. Bu arkadaşımızın arsa dışındaki diğer yapı yapma konusunda ne yazık ki belediyemizin gücü ve yasal olanakları çok fazla değil. Maalesef bu konuda kendilerine fazla yardım etme olanağımız bulunmuyor. Ancak yine de çevremizde yardım etmek isteyen yardımseverleri de yardım etmeleri için teşvik ediyoruz, yüreklendiriyoruz ve destekliyoruz.”

MÜTEAHHİT: “BEN YAPTIRACAĞIM 'AFERİ'Nİ BELEDİYE ALACAK”

Evin yapımını üstlenen müteahhit Saim Gür ise evin temelini atılıp duvarlarının çıkılmasının ardından belediyenin kendisine, başka bir inşaat işinden dolayı 80 bin lira para cezası verdiğini söyledi.

Verilen para cezasının bir bölümünü ödediğini, olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma açıldığını ve ifade verdiğini vurgulayan Gür, “Bundan sonra benim belediye ile işim olmaz. Olursa da yanlış yaparız. Çünkü, belediye bana cezayı kesmiş, benimle ilişkisini bir şekilde dondurmuş. Benim yasal olmayan hiçbir işim yok ki” dedi.

Kendisinin iki yıldır İstasyon Mahallesi'nde inşaat yaptığını, ancak buna rağmen belediyenin görevi olmasına rağmen bu inşaatların alt yapısını yapmadığını vurgulayan Gür, şunları kaydetti:

“Benim inşaatlarımın bulunduğu bölgede hala altyapı yok. Belediye bu konuda hiç çalışma yapmadı. Buna rağmen ben neden böyle bir harcama yapayım. Ben fazla bir şey istemiyorum ki. Ben bu inşaatı borç harç yine tamamlarım. Ama şunun bilinmesi gerekiyor. Bu saatten sonra ben bu inşaatı belediye söyledi diye yapmak istemiyorum. Benimle TSK muhatap olursa çatısını kapatırım, kabasını bitiririm. Ondan sonrasını belediye kime yaptırır bilemem. İşi ben yaptıracağım, aferini belediye alacak. Yok öyle şey.”

Gür, belediye ile kendisi arasındaki bu olaylar, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin bilmediğini de söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!