Gaziantep'te terör olayları azaldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte terör olayları azaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2005 10:27

Gaziantep'te, 2004 yılında Eylül ayı sonuna kadar geçen 9 aylık süre ile bu yılın aynı dönemi kıyaslandığında, terör olaylarında yüzde 52.1 oranında düşüş yaşandığı bildirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Gaziantep'in stratejik önemi bulunan bir il olduğunu, yüksek işçi kapasitesi, Suriye'ye sınır il olması, GAP koridorunun girişinde bulunması ve birçok ilden göç eden vatandaşların bazı semtlerde oluşturdukları gecekondu bölgeleri nedeniyle, çeşitli terör örgütleri tarafından sürekli kullanılmaya çalışıldığını söyledi.

Yılmaz, kentte, terör örgütlerinden PKK, MLKP, DHKP/C, TKEP/L, Hizbullah/İlim ve Selefiler'in faaliyetlerde bulunmaya çalıştıklarını belirtti.

Gaziantep'te, 2004 yılında Eylül ayı sonuna kadar bu kapsamda 23 olayın meydana geldiğini, terör örgütlerine yönelik 8 operasyonel çalışma yapıldığını ve operasyonlarda yakalanan 39 kişiden 11'nin tutuklandığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“2005 yılında ise aynı dönemde toplam 11 olay meydana gelmiş, terör örgütlerine yönelik olarak 2 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda yakalanan 8 kişiden 2'si tutuklanmıştır. Gaziantep'te geçtiğimiz yıla göre rakamlar değerlendirildiğinde terör olaylarında yüzde 52.1 oranında azalma yaşanmıştır.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü personeli, gerek terör örgütlerinin yapılanmasını engellemek, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ve diğer asayiş olaylarının önlenmesi için titiz çalışmalara devam etmektedir. Özellikle Gaziantep halkının olaylara sağduyulu yaklaşımı bu açıdan çok önemlidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!