Gaziantep'te 157 bin litre motorine el konuldu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte 157 bin litre motorine el konuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2006 12:57

Gaziantep'te, kaçak akaryakıtla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, 157 bin 825 litre motorine el konuldu.

Haberin Devamı

Olaylarla ilgili olarak sanıklara 1 milyon 975 bin YTL para cezası uygulandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında imzalanan, “Petrol piyasalarında yapılacak denetimlere ilişkin işbirliği protokolü” nün 14 haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Protokol kapsamında Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı koordinatörlüğünde akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda çalışma başlatıldığı, Gaziantep Valiliğince kamu kuruluşlarındaki uzman personelden komisyon oluşturulduğu, kaçakçılığın önlenmesi amacıyla hazırlanan “Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele broşürü”nün il genelinde akaryakıt istasyonları ve resmi kuruluşlara dağıtıldığına dikkat çekildi.

İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele faaliyetlerinde, solvent ve bazyağ ithal eden 19 tesisin kontrol edildiği, yasadışı faaliyet gösteren 5 tesisin mühürlenerek kapatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Madeni yağ ve geri dönüşüm tesisi adı altında yasadışı faaliyet gösteren 2 rafineri mühürlenerek kapatılmıştır. Bitkisel yağlardan biodizel üretimi yapan 22 tesis kontrol edilmiş, yasadışı satış yaptığı tespit edilen 10 tesis mühürlenerek kapatılmıştır.

125 akaryakıt istasyonunun kontrolü yapılmış, lisanssız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 30 akaryakıt istasyonu ve bu istasyonlarda bulunan 161 akaryakıt pompası mühürlenmiştir. Akaryakıt taşıma lisansı bulunmayan ve lisansız olarak akaryakıt taşıdığı tespit edilen 15 akaryakıt tankeri mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir. Akaryakıt istasyonlarında yapılan kontroller sonucunda 97 kaçak akaryakıt tankı mühürlenmiştir.”

EPDK ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolünün yürürlüğe girmesinden bugüne kadar 59 akaryakıt kaçakçılığı olayına el konulduğu, olaylarla ilgili 62 kişi hakkında idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Akaryakıt kaçakçılığı olaylarında 157 bin 825 litre motorin, 165 bin 255 litre biodizel, 149 bin 229 litre fuel-oil ele geçirilirken, EPDK tarafından sanıklara 1 milyon 975 bin YTL para cezası uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!