Gazeteci Orhan Tuncel son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Orhan Tuncel son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 15:39

İstanbul'da dün vefat eden gazeteci Orhan Tuncel (70), doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı.

Tuncel için TRT İstanbul Televizyon Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan Müdür Yardımcısı Hüseyin Başusta, Tuncel'in kendisini özellikle deniz belgesellerine adamış bir televizyoncu olduğunu belirterek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) yasakladığı programlarda Tuncel'in belgesellerinin yayımlandığına dikkati çekti.

Orhan Tuncel'in bugün aynı zamanda doğum günü olduğunu anımsatan Başusta, “Bu vesileyle eski ve yeni nesil bir araya geldik. Bu vefa duygumuzu sadece öldükten sonra değil, yaşarken de sürdürelim. Birbirimizin kıymetini sağlıklıyken anlamaya, birbirimizi yaşarken takdir etmeye çalışalım” diye konuştu.

Eski TRT İstanbul Televizyon Müdürü Zafer Nuri Erarslan da Orhan Tuncel'in yayıncılık hayatında yaptığı çalışmalarla TRT'ye puan kazandıran eserler ortaya çıkardığını ifade etti. Erarslan, “Kendisini tanımaktan ve onunla birlikte çalışmaktan mutluyduk. Bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Kardeşi İlhan Tuncel ise TRT çalışanlarının Orhan Tuncel'e olan sevgi ve saygılarının kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.

Tuncel'in cenazesi, buradaki törenin ardından Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi'ne getirildi. Buradaki törene, Orhan Tuncel'in Galatasaray Üniversitesinden aralarında oyuncu Şevket Altuğ'un da bulunduğu okul arkadaşları, eski Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun, TRT sunucularından Mustafa Yolaşan ve TRT çalışanları ile Tuncel'in çalışma arkadaşları katıldı.

Tuncel'in cenazesi, burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Marmara Adası'nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!