Gazeteci arkadaşını öldüren otel sahibi: Rahat değilim

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci arkadaşını öldüren otel sahibi: Rahat değilim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 13:07

KONYA'da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan arkadaşı 56 yaşındaki Yusuf Harmancı'yı birlikte içki içtikten sonra öldüren otel sahibi 36 yaşındaki Abdullah Özer'in, akli dengesinin belirlenmesi için İstanbul Adli Kurumu'nan gönderilmesine karar verildi

Haberin Devamı

İkinci kez hakim karşısına çıkan Özer, “Rahat değilim, yatamıyorum” dedi.
Meram İlçesi Sema Oteli önünde 17 Mart'ta meydana gelen olayda, yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Yusuf Harmancı, Abdullah Özer tarafından tabancayla vuruldu. 112 ekiplerinin müdahalesi sırasında yeniden Harmancı'nın yanına gelen Özer, “Sen daha ölmedin mi?” diyerek, da 4 el daha ateş ederek Yusuf Harmancı'yı öldürdükten sonra yakalanarak tutuklandı.

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Abdullah Özer ile 2 avukatı katıldı. Duruşmaya, Harmancı'nın ailesinden kimse katılmadı. Özer'in avukatları müvekkillerinin Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Servisi'nde klinik tedavisi gördüğünü belirterek, olay öncesi ruh durumunun belirlenmesi için tanık dinlenmesini istedi. Abdullah Özer'in eşi Havva Özer, “Eşim yaklaşık 3- 3.5 yıl önce annesini kaybetti. Annesine düşkündü. Bu olaydan etkilendi. Odada yalnız kalamıyor, şehir dışına çıkamıyordu. ‘İnsanlar bir şey yapacak' deyip, herkesten şüpheleniyordu. Olaydan 3-4 gün önce de çok gergindi” dedi.

Haberin Devamı

Özer'in avukatları, müvekkilinin Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine karar verilmesini, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için heyet raporu alınması istedi.

Abdullah Özer, Mahmeke Başkanı’nın söyleceği olup- olmadığı sorusuna, “Rahat değilim, uyuyamıyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Özer’in cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!