Gazap AteÅŸi

Güncelleme Tarihi:

Gazap AteÅŸi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2004 14:45

Top Gun, Spy Game, Vahşi Nehir, Halk Düşmanı gibi filmlere imza atan Tony Scott, Gazap Ateşi'nin (Man on Fire) yönetmen koltuğunda oturuyor. A.J. Quinnel'ın romanından uyarlanan filmi Oscarlı Denzel Washington sürüklüyor. Giancarlo Giannini, küçük oyuncu Dakota Henning ve Marc Anthony de usta aktöre eşlik ediyor. Filmin sinemaseverlere büyük sürprizi ise Mickey Rourke.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Meksika son zamanlarda çocuk kaçırılma olayları ile sarsılmaktadır. Tüm anne ve babalar özellikle de varlıklı olanları bu konuda büyük endşe duymaktadır. Zira kaçırılan çocuklar istenen fidye ödense de geri verilmemekte ve çoğunlukla da olaya polisin karışması ile öldürülmektedir. Altı günlük bir periyod içinde toplam 24 çocuk ailelerinden zorla alınınca bir çok gücü yeten aile en değerli varlıklarını koruyabilmek için kiralık korumalar tutmaya başlarlar.

John Creasy (Denzel Washington) işte böyle bir dünyaya koruma görevi ile girer.Hayattan ve yaşamaktan vazgeçmiş eski bir CIA ajanıdır. En yakın arkadaşlarından biri olan Rayburn (Christopher Walken) onu Meksika'ya zengin bir sanayici Samuel Ramos'un (Marc Anthony) dokuz yaşındaki kızı Pita Ramos (Dakota Fanning) ve karısı Lisa'yı (Radha Mitchell)ı koruması için getirir. Creasy bodyguard olmakla ilgilenmemektedir. Özellikle de bir çocuğa göz kulak olmak pek de ona göre bir iş değildir... Fakat yapacak daha iyi bir şey yoktur ve anlaşmayı kabul eder.

Haberin Devamı

Creasy ilk günler bu büyümüş de küçülmüş çocuğun hayatı ve kendisi hakkındaki sorularına zor tahammül etmektedir. Fakat yavaş yavaş küçük kız bu iri yarı adamın etrafına ördüğü duvarı geçerek ona yakınlaşır.

Creasy’nin hayatının amacı olan bu küçük kızın korunması Pita'nın kaçırılması ile darmadağın olur. Kaçırılma olayı sırasında ölümcül yaralar alan Creasyçocuğa giden yolda önüne kim çıkarsa yok etmeye kararlıdır.Ve hiç kimse onu durduramaz...

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Tony Scott
Senaryo: Brian Helgeland
Oynayanlar: Denzel Washington (Creasy)            Â
Dakota Fanning (Pita Ramos)            Â
Christopher Walken (Rayburn)            Â
Giancarlo Giannini (Manzano)            Â
Radha Mitchell (Lisa Ramos)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!