Gay'leri küstürdük

Güncelleme Tarihi:

Gayleri küstürdük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2001 01:44

Geçen yıl gemiyle geldikleri Kuşadası'nda kent içine polis tarafından sokulmayan eşcinseller, bu yıl ilçeye grup olarak gelmekten vazgeçti. İstanbul'da kırmızı halılar ve lokumlarla karşılanarak özür dilenmesine rağmen, Kuşadası'na alınmamalarını unutamayan gay'ler, Türkiye'yi tur programından çıkardı. Gay'ler küçük gruplar halinde gelerek Meryemana ve Efes'i gezip Türkiye'de kalmadan Yunanistan'a geçecekler.

Eşcinsellerin gezi programında Türkiye'ye bu kadar az zaman ayırması, turizmcileri ve esnafı üzdü. Laventa Mar Gemi Acentası Temsilcisi Özer Esenkaya, 2 bin eşcinselin Kuşadası ve Türkiye'ye gelmeyi planladığını ancak geçtiğimiz yılki tatsız olayın bu programın iptal edilmesine neden olduğunu anlattı. Esenkaya, seyahat acentaları olarak, ABD'deki gay kulüplerine özür yazıları göndermelerine rağmen etkili olamadıklarını söyleyerek, ‘‘En az 2 milyon dolardan olduk’’ dedi.

YUNANİSTAN'A KAPTIRDIK

Esenkaya,
gelişmeleri şöyle anlattı:

‘‘2 bin eşcinseli ilçeye bekliyorduk. Ancak, geçen yıl Kuşadası'ndan geri çevrildiklerini, İstanbul'daki kırmızı halılar ve lokumlar bile unutturamamış ki gelmekten vazgeçtiler. Bu, ülkemize en az 2 milyon dolar gelir getirecekti. Eşcinseller eylül ayında küçük gruplar halinde gelecekler ve Meryem Ana ile Efes Antik Kenti'ni gezdikten sonra Yunan Adaları'na geçecekler.’’

FATURA ÇOK AĞIR


Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Ali Ergül ise bu yıl çok ağır bir fatura ödendiğini söyledi. Ergül, ‘‘Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında turizmde yaşanan olumlu gelişmeler ülkenin kurtuluşu oldu. Ama geçen yıl yaşanan uluslararası skandalla bu yıl yüzbinlerce dolar zarara uğruyoruz’’ diye konuştu.

Kuşadası’ndan kovulmuşlardı

GEÇEN
yıl 6 Eylül'de, 800 eşcinsel Tura Gemi Acentası'na bağlı Olympie Voyager gemisi ile Kuşadası'na gelmişti. Gay'ler Efes ve Meryamana Evi'ni ziyaret etmek için yola çıktıktan kısa süre sonra polisler tarafından durdurularak, geri çevrilmişti. Turistlerin zorla gemilere bindirilmesi, uluslararası skandala neden olmuş, eşcinsellerin de tepkisini çekmişti. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise eşcinselleri, limanda çiçeklerle ziyaret ederek, özür dilemişti. Kuşadası'ndan ayrılıp İstanbul'a giden gayler, kırmızı halılar ve lokumlarla karşılanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!