Gasp sanıklarına ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Gasp sanıklarına ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 19:49

ESKİŞEHİR'de 2 yıl önce piknik alanında 37 yaşındaki Mehmet Özer ile yanındaki arkadaşı 32 yaşındaki Zerrin Koç'un cep telefonlarını ve paralarını gasp ettikleri suçlamasıyla yargılanan 4 sanık, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 yıl ile 21 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Emek Mahallesi'nde 2 yıl önce meydana gelen olayda, 24 yaşındaki Murat Kavak, aynı yaştaki Zeynel Demirci, 19 yaşındaki Sinan Demirci ve 14 yaşındaki T.D., iddiaya göre piknik alanında Mehmet Özer ile arkadaşı Zerrin Koç'un cep telefonlarını ve paralarını gasp etti. 4 genç, Mehmet Özer'i dövüp otomobilinin bagajına kitledikten sonra, Zerrin Koç'u da zorla otomobile bindirip elle sarkıntılıkta bulundu. Otomobili daha sonra boş bir arazide terk edip kaçan 4 genç, Mehmet Özer ile Zerrin Koç'un şikayetiyle üzerine yakalanıp gözaltına alındı.

Zeynel Demirci, Murat Kavak ve T.D. çıkarıldıkları mahkemece tuklanırken, Sinan Demirci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Zeynel Demirci, Murat Kavak ve T.D. ile tutuksuz sanık Sinan Demirci katıldı. Mehmet Özer ile Zerrin Koç’un katılmadığı duruşmada sanıklar suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlerini istedi.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklardan Zeynel Demirci ve Murat Kavak'ı 21'er yıl, T.D. ile tutuksuz yargılanan diğer sanık Sinan Demirci'yi 14'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Sinan Demirci'nin tutuklanmasına da karar verdi. Sinan Demirci duruşma sonrasında polisler tarafından Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne götürüldü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!